Přeskočit navigaci

Modulární a zakázkový upínač pro metrologii

Společnost Renishaw nabízí řadu modulárních i zakázkových upínacích stavebnic pro použití se souřadnicovými měřicími stroji (CMM), kontrolními systémy Equator™a optickými měřicími systémy. Zjistěte, jak mohou naše upínací stavebnice zvýšit měřicí kapacitu a opakovatelnost.

Dokonalé pro kontrolní proces

Zlepšete vaši měřicí kapacitu, opakovatelnost a přesnost měření s rychle a opakovaně sestavitelnými upínacími stavebnicemi.

Již více než 50 let jsme vaším partnerem pro přesnost

Ať už měříte obrobky například pro letecký, automobilový, elektrotechnický či zdravotnický průmysl, upínací přípravky Renishaw představují komplexní řešení. Naše obsáhlá nabídka modulárních upínacích prvků je navržena pro zvýšení efektivity a kapacity měření v kontrolních procesech.

Kontrola upínacích stavebnic CMM










Metrologické upínací stavebnice pro CMM a kontrolní systém Equator™ mohou zdokonalit měřicí kapacitu, opakovatelnost a přesnost měřicích procesů. Naše modulární nabídka poskytuje rychlé a opakovatelné sestavení upínacích stavebnic pro vaše součásti. Zjistěte, jak vám můžeme pomoci s minimalizací času ustavení.

Metrologické upínací stavebnice pro CMM a kontrolu

Upínače pro optické systémy










Upínací stavebnice Renishaw pro optické systémy a akrylové základní desky umožňují zadní osvětlení a jasné zobrazení dílce optickými systémy a multisenzorovými stroji.
Zjistěte více o naší komplexní nabídce upínačů pro optické systémy i to, jak vám můžeme pomoci.

Upínací stavebnice pro optické měřicí systémy

metrologický stůl










Naše metrologické stoly, kompatibilní s libovolným přenosným CMM s bílým světlem nebo laserem, vám poskytují volnost pohybu v pracovní oblasti nebo v oblasti metrologické kontroly. Zjistěte, jak konstrukce našich stolů vyhovuje vašim potřebám.

Metrologické upínací stoly

Podpora pro FixtureBuilder










Software FixtureBuilder společnosti Renishaw umožňuje vytvářet upínací konfigurace, zdokumentovat umístění upínacích komponent a programovat měření v off-line režimu na CMM, systému Equator™ a optických měřicích systémech. Prozkoumejte pomocí bezplatné 30denní zkoušky, jaké výhody vám přinese náš software pro 3D modelování.

Software pro 3D modelování upínání

Co je modulární upínací systém?

Modulární upínací systém je systém pro upevnění obrobku pomocí řady prvků pro vytvoření specializovaného upnutí. Sestává z příměrných desek, svorek a komponent, umožňujících rychlé a ekonomické ustavení. Široká nabídka modulárních upínacích systémů Renishaw zvyšuje měřicí kapacitu, opakovatelnost a přesnost měření. Lze je snadno, rychle a opakovaně sestavit.

Možnosti objednání

V našem internetovém obchodu můžete objednávat 24/7. Nakupujte online nebo kontaktujte náš lokální prodejní tým.

Nakupujte online

Možnosti objednání

Pro koupi pošlete kontaktní formulář pro konzultaci s našim lokálním prodejním týmem.

Alternativně můžete zakoupit řadu snímacích systémů pro obráběcí stroje a příslušenství v našem internetovém obchodě 24/7.

Kontaktujte nás internetový obchod

Proč zvolit upínací stavebnice Renishaw?

Protože známe složitosti spojené s upínáním pro kontrolní účely, vyvinuli jsme řadu produktů, které poskytují spolehlivou a opakovatelnou základnu pro měření.

Vzali jsme v úvahu různé typy a režimy měření, ať už jde o CMM, optické systémy, kloubová ramena, 3D skenery, optické komparátory nebo jiná zařízení. Naši nabídku lze používat pro zvýšení efektivity a kapacity měření v kontrolních procesech.

Naše snadno použitelné modulární a zakázkové upínací systémy jsou klíčové pro zkrácení ztráty času během jednorázové i opakované kontroly obrobku. To lze dále zdokonalit použitím našeho softwaru FixtureBuilder pro vytvoření upínacího systému, který lze používat v rámci standardního CAD softwaru a pro automatické generování pracovních pokynů.

  • Široká nabídka flexibilních řešení
    Široká nabídka modulárních upínacích prvků Renishaw a možnosti zakázkové konstrukce poskytují řešení pro nejrůznější aplikace a obrobky prakticky libovolných rozměrů, tvarů a materiálů. Základní desky a komponenty se standardně dodávají s metrickými závity M4, M6, M8 a s palcovými závity 1/4-20“.
  • Rychlost, přesnost a opakovatelnost
    Všechny komponenty jsou dotahovány ručně bez použití speciálních nástrojů. Upínání lze dokumentovat a přesně opakovat pomocí našich alfanumericky označených základních desek.
  • Nepřekonatelná trvanlivost, odolnost vůči opotřebení a kvalita
    Naše komponenty z tepelně upravené oceli a základní desky s tvrdým eloxováním mají hladký povrch odolný vůči poškrábání.
  • Zvýšení produktivity během kontroly dílců
    Software Renishaw FixtureBuilder pomáhá uživatelům vytvářet upínací sestavy, poskytuje dokumentaci a pomáhá při off-line programování.

Časté dotazy

Proč používat upínače v metrologii?

Upínací přípravky zajišťují opakovatelné a spolehlivé výsledky měření obrobků. Společnost Renishaw nabízí snadno použitelné a kvalitně vyrobené upínací přípravky, které jsou zárukou těchto výsledků. Nahrazují používání nespolehlivých a neopakovatelných systémů jako jsou stupněné svorky a šrouby.

Jak se hodí základní deska ke stroji?

Upínací prvky Renishaw nabízejí pro rychlou výměnu dílců řešení Quickload, které funguje pomocí magnetů a vodicích čepů. Jejich přednost tkví v rychlé výměně dílců během vteřin, což je nutné v současných výrobních závodech.

Jak mohu usoudit, které produkty jsou zapotřebí pro moje ustavení upnutí?

Je třeba pochopit kritické vlastnosti obrobků a rozhodnout podle hmotnosti, tvaru, velikosti a potřeby upnutí. Dokonalým začátkem je upínací stavebnice Renishaw, která obsahuje mnoho prvků potřebných pro upnutí nejrůznějších obrobků.

Jak se dozvím, jak upnout můj obrobek?

Společnost Renishaw nabízí řadu návodů pro správné upínání obrobků. Některé upínací prvky mohou vyžadovat zakázkové řešení. Pomoc získáte vyplněním formuláře custom request form.

Nenašli jste, co jste hledali?

Můžeme vám poskytnout zakázková řešení upínací sestavy. Další podrobnosti získáte v níže uvedeném kontaktu.

 

Další zdroje

  • Brožura:  Upínací stavebnice Brožura: Upínací stavebnice
  • Technical specifications:  Renishaw metrology fixturing Technical specifications: Renishaw metrology fixturing [en]

Kontaktujte ještě dnes náš prodejní tým

Kontaktujte vaše místní zastoupení společnosti Renishaw získejte více informací a promluvte si s odborníkem.