Přeskočit navigaci

RenAM 500 - systémy pro aditivní výrobu z kovu (3D tisk)

Řada RenAM 500

Špičkové systémy pro aditivní výrobu (AM) společnosti Renishaw používají laserové spékání kovového prášku pro hromadnou výrobu kovových součástí.

Systém pro každou etapu vaší cesty aditivní výrobou

Řada RenAM 500 představuje ucelenou platformu pro přizpůsobení vaší AM aplikaci.

Systém lze konfigurovat s jedním (500S) nebo se čtyřmi (500Q) vysokovýkonnými 500watovými lasery a s automatickou nebo flexibilní (Flex) manipulací s práškem i odpadem. Používá stejný špičkový systém proudění plynu a přesnou digitální optiku v celém konceptu pro hromadnou výrobu.

Objem pracovního prostoru řady RenAM 500 je 250 x 250 x 350 mm.

Základní vlastnosti řady RenAM 500

Všechny stroje řady RenAM 500 disponují stejným špičkovým systémem proudění plynu, přesným dynamickým řízením a softwarem pro propojené digitální pracovní postupy.

Inteligentní systém proudění plynu

Strop pracovní komory systému RenAM 500

Řada RenAM 500 disponuje velkoobjemovým kaskádním plynovým systémem, který zajišťuje jednotné pracovní podmínky, jakož i vynikající odstraňování emisí výrobního procesu z dráhy laseru. Plynový okruh obsahuje mezichladič, který zajišťuje aktivní řízení teploty i při plném výkonu 2kW laseru. Přesné řízení teploty dále přispívá ke stabilitě atmosféry a konzistentnímu pracovnímu prostředí, a tedy i k dokonalejší a více konzistentní metalurgii.

Dvojitý filtrační systém SafeChange™ společnosti Renishaw účinně odstraňuje procesní emise z proudu plynu, umožňuje přesnou kontrolu tlakových ztrát systému a napomáhá přesnému zachování optimálního proudění plynu. Jednotlivé filtry lze přepínat bez přerušení průběhu procesu a inteligentní systém přípravy podmínek zaručuje nepřerušení výrobních podmínek.

Dokonale utěsněná vakuová komora systému RenAM 500 umožňuje patentovanému systému generování atmosféry rychle připravit vysoce čisté argonové pracovní prostředí s minimální spotřebou plynu. Kombinace čištění vakua a vysoké integrity těsnicího systému také uchovává kvalitu prášku a prodlužuje životnost.

Vysoce přesné dynamické řízení

RenAM 500Q Flex

Optický systém řady RenAM 500 disponuje dynamickým ostřením, což umožňuje všem laserům přesně a současně obsáhnout celou oblast spékání. Tato flexibilita, umožňující optimalizovat energii laserů v celé oblasti spékání, je zárukou minimálních výrobních časů.

V systému je použit monolitický vodou chlazený držák galvanometru, navržený a aditivně vyrobený ve společnosti Renishaw. Na rozdíl od samostatných montáží používaných u jiných AM systémů s více lasery, vyniká řada RenAM 500 přesným vyrovnáním optiky a vnitřním konformním chlazením. To je klíčem pro přesné řízení laseru.

Řada RenAM 500 využívá špičkové metrologické technologie Renishaw. Pro vysoce přesné snímání polohy slouží optický snímač RESOLUTE™ s rozlišením 1 nm v ose Z.

Kinematická montáž podavače prášku zajišťuje rychlé a opakovatelné polohování tohoto podavače. Tyto vlastnosti společně pomáhají udržovat přesný vztah mezi optickým systémem a pracovní rovinou, což je pro přesnou výrobu rozhodující. Flexibilní podavač prášku je rozhodující pro výrobu jak plných, tak i mřížkových struktur.

Mimořádný metalurgický výkon

AM frakturovaný povrch SEM

Inteligentní proudění plynu a přesné řízení systémů řady RenAM 500 umožňuje výrobu součástí s hustotou >99,9%, maximální tuhostí a duktilitou.

Jednotné odstraňování emisí z procesu, mimořádně nízký obsah kyslíku a vlhkosti a konzistentní řízení optiky vylučují zdroje chemických, mikrostrukturních nebo mechanických vad.

Stáhněte si katalogové listy materiálů kde zjistíte charakteristické mechanické vlastnosti širokého spektra podporovaných kovových prášků.

Technologie inteligentní výroby

Software InfiniAM Central pro dálkové monitorování procesů AM systémů Renishaw

V celé řadě RenAM 500 se používá technologie inteligentního snímání a softwarová řešení, přizpůsobená pro využívání předností průmyslu 4.0.

Součástí optického systému, navrženého ve společnosti Renishaw, je hardware LaserVIEW a MeltVIEW, zajišťující monitorování šířky pásma výstupní intenzity laseru i optických emisí z AM procesu v blízké infračervené části spektra. CameraVIEW poskytuje zobrazení jednotlivých vrstev pro monitorování dávkování prášku.

Tato data z monitorování procesu lze vizualizovat, porovnávat a dále zpracovat prostřednictvím softwarového balíčku Renishaw InfiniAM téměř v reálném čase. Sada vizualizačních nástrojů na voxelovém základě umožňuje analýzu každé navařené komponenty ve vysokém rozlišení, a také dávkování prášku. Softwarová architektura, která je součástí étosu otevřenosti společnosti Renishaw, podporuje uživatelské plugin moduly umožňující algoritmickou manipulaci s daty dle požadavků výzkumu i výroby.

Naše platforma výrobních dat Renishaw Central poskytuje připojení v reálném čase pro monitorování, záznam a analýzu dat snímačů systémů řady RenAM 500, jakož i portfolio průmyslových metrologických produktů. Díky webovému rozhraní nebo mobilní aplikaci můžete monitorovat atmosféru během výroby, prášek a data teploty ze stroje, nebo prohlížet analýzy historie výroby.

Ukázka centra řešení aditivní výroby

Platforma Renishaw Central, podporující také standardní připojovací rozhraní jako je MTConnect, je vystavěna jako API, kterou může přímo využívat existující software ERP a MES.

Pro podporu vašeho preferovaného digitálního pracovního postupu dodává společnost Renishaw software pro přípravu AM výroby QuantAM jako Post Processor v široké paletě špičkových CAD/CAM balíčků pro přímé využití API nebo jako samostatnou aplikaci. Samostatná aplikace nabízí fázově orientovaný pracovní postup pro snadné vedení uživatele od parametrického nebo triangulačního CAD přes orientaci, generování podpory, přípravu výroby a segmentování. Veškerá nastavení tisku jsou ve výchozím stavu otevřená a editovatelná, s nástroji pro návrh experimentu, což je ideální pro zakázkovou optimalizaci materiálu.

Konfigurovatelná správa prášku

Filtrační sada RenAM 500 SafeChange

Systém řady RenAM 500 lze konfigurovat buď s otevřenou smyčkou recirkulace prášku, nebo jako otevřený systém s gravitačním spádem. Recirkulace prášku ve spojení se čtyřmi vysoce výkonnými lasery pokrývajícími celý pracovní prostor, snižuje zásahy operátora a poskytuje při hromadné výrobě vysokou produktivitu a nižší náklady na dílec.


Otevřený systém s gravitačním spádem (Flex) má zjednodušenou dráhu prášku. To je vhodné pro uživatele, kteří chtějí často měnit materiály pro výrobu. Všechny prvky práškového modulu lze rychle čistit nebo vyměňovat pro zamezení křížové kontaminace materiálu. Systémy RenAM 500 Flex lze na místě přestavět na recirkulaci prášku, což umožňuje při vývoji aplikace plynulý přechod mezi fázemi výzkumu materiálu a výroby.

Více informací

Navštivte náš AM Guide a prozkoumejte možnosti vyspělé aditivní výroby. Dozvíte se, jak vyrábět mimořádně kvalitní a nákladově výhodné součásti, nebo si přečtete případové studie od zákazníků používajících systémy řady RenAM 500.

Navštivte AM guide Přečtěte si případové studie Vyhledejte vaši místní pobočku Spojte se s námi

Finanční možnosti

Vnitropodnikové možnosti financování společnosti Renishaw jsou jednoduché, s konkurenceschopnými cenami, které Vám umožní zvolit nejvhodnější řešení pro Váš podnik.

Zjistěte více

Fixní měsíční náklady, vyhovující Vašim požadavkům finančního toku.

Smlouva o koupi na splátky/kapitálovém pronájmu se společností Renishaw nabízí všechny výhody vlastnění bez počátečního kapitálového výdaje. Po zaplacení zálohy budete platit pravidelné splátky, pokrývající kapitálové splácení, úrok a údržbu.

Kapitálový pronájem zařízení pro aditivní výrobu

Nízké měsíční platby, žádné starosti s likvidací a možnost odkoupení na konci smlouvy. Kapitálový pronájem vám poskytuje největší flexibilitu.

Zjistěte více