Přeskočit navigaci

Společnost Renishaw rozšiřuje nabídku 5osé technologie o multisenzorové CMM AGILITY®.

Únor 2024

Společnost Renishaw, světová špička v oboru měřicích a výrobních systémů, nyní nabízí rozšířenou řadu souřadnicových měřicích strojů (CMM) AGILITY®. Nabídka CMM AGILITY, která staví na vynikající pověsti inovací v nejnáročnějších průmyslových odvětvích, je navržena a vyráběna pro rychlost a přesnost. Je optimalizována pro 5osý multisenzorový systém REVO® společnosti Renishaw a přináší do dílenského prostředí nové možnosti.

Nathan Fielder, produktový manažer společnosti Renishaw pro řadu CMM AGILITY, vysvětluje: “Vzali jsme mnohokráte oceněný 5osý multisenzorový systém REVO a zeptali se sami sebe: jak jej můžeme proměnit na lepší řešení, které bude splňovat náročné požadavky špičkových výrobců? Výsledkem je řada CMM AGILITY, které poskytují přednosti multisenzorového systému REVO tam, kde je to nejzávažnější; v blízkosti místa výroby. Zkoušená a testovaná řada CMM AGILITY nyní zahrnuje stroje pro měřicí laboratoře, které nabízejí platformy s vysokým výkonem schopné používat kterýkoli ze sedmi specializovaných senzorů REVO.”

Multisenzorový CMM umožňuje výrobcům provádět více měření a protokolů měření na jednom zařízení. Uživatelům CMM AGILITY je k dispozici ucelená nabídka senzorů REVO, která zahrnuje spínací dotekové snímání a skenování, měření drsnosti povrchu, měření teploty, ultrazvukové měření tloušťky a bezkontaktní sondy.

Kombinace žuly a eloxovaného hliníku v konstrukci stroje poskytuje vynikající pevnost a stabilitu, což zajišťuje přesné měření v celém rozsahu stroje. Kritické prvky jako je konstrukce a poloha ložisek, inovativní uspořádání dráhy kabelů a lineární motory bez tření zajišťují stabilní a opakovatelnou platformu, když systém REVO skenuje vysokými rychlostmi. Minimální kontaktní prvky zamezují tření a tepelné nestabilitě, přičemž také snižují opotřebení a požadavky údržby. Vyvýšený a chráněný systém pohonu osy Y minimalizuje pohyblivou hmotu a zamezuje znečištění.

Dílenské CMM AGILITY S společnosti Renishaw představují vysoce přesné a robustní řešení pro kontrolu vyráběných dílců ve výrobním prostředí, kde nelze zaručit čistotu vzduchu a řízenou teplotu. Dodávají se s pracovními prostory v rozsahu 700 x 900 x 600 mm až 1600 x 2400 x 1200 mm (X x Y x Z), plus varianty se zvětšeným pracovním prostorem pro uložení paletových zakládacích systémů nebo otočných stolů. Všechny dílenské modely mají vyvýšené vedení osy Y pro vyšší stabilitu a ochranu proti vzdušným nečistotám. Větší rámy S jsou v konfiguraci s duálním pohonem a duálním odměřováním osy Y.

Stroje AGILITY L, navržené pro metrologické laboratoře, jsou určené pro rozsah teplot 18 °C až 22 °C a poskytují velmi výkonné multisenzorové 5osé měření v čistém prostředí. Jednostranná konstrukce s vyvýšenou osou Y a vysunutou nohou výložníku rozšiřuje přístup pro ruční zakládání dílců, když není vyžadovaná automatizace. Rámy AGILITY L se dodávají s pracovními prostory v rozsahu 500 x 500 x 500 mm až 1600 x 3500 x 1200 mm (X x Y x Z).

Nabídka CMM AGILITY je kombinací širokého spektra technologií a komplexních zkušeností z výroby, díky čemuž má společnost Renishaw pověst inovací a kvality. Leigh Elsworthy, manažer zákaznického servisu CMM, říká: “A kromě toho vlastní rám stroje, snímací systém, odměřování pro všechny osy stroje, řídicí systém stroje, lineární motory, doteky, upínání dílců, měřicí software a dokonce i systémy laserového mapování a verifikace jsou navrženy a vyrobeny v naší firmě. Společnost Renishaw má plnou kontrolu nad dodávkou, instalací a údržbou CMM po celou dobu jeho životnosti”. Každý stroj je zkontrolován a certifikován laserovými kalibračními systémy Renishaw. Instalaci a servis budou provádět pouze certifikovaní technici s možností provést akreditovanou zkoušku podle UKAS nebo A2LA.

Měřicí stroje AGILITY jsou také kompatibilní s výkonnou datovou platformou Renishaw Central, která umožňuje vytváření protokolů a kontrolu procesu v uzavřené smyčce procesu  přímo na dílně. Renishaw Central používá data měření pro identifikaci odchylek a automaticky odesílá aktualizace korekcí do příslušného obráběcího stroje.


Další informace o AGILITY CMM získáte na stránkách www.renishaw.cz/agility

Dokumenty ke stažení

Chcete-li získat více obrázků, videí nebo informací o společnosti Renishaw a jejích produktech, navštivte náš mediahub.