Přeskočit navigaci

Vysoce přesné dotekové sondy pro CNC obráběcí stroje

Díky nepřekonatelné schopnosti 3D měření nabízí naše rodina vysoce přesných CNC dotekových sond vynikající výkon. Vzhledem k mimořádně nízké spínací síle jsou naše vysoce přesné sondy ideální pro ustavování a proměřování složitých obrobků.

Dokonalé proměřování na 5osých obráběcích strojích

Naše vysoce přesné dotekové sondy, vyvíjené již více než deset let, poskytují nepřekonatelný výkon a možnosti. Díky inovativním tenzometrickým snímačům mají sondy s patentovanou technologií RENGAGE™ konkurenční převahu.

Jsou vhodné pro celou řadu aplikací a překonávají 3D výkonová omezení mnoha alternativních sond. Slouží pro ustavování obrobků, řízení procesů obrábění nebo pro kontrolu obrobků po dokončeném obrábění.

  • Vynikající 3D přesnost - Vynikající submikronová přesnost nezbytná k proměřování složitých 3D tvarů a kontur.
  • Velmi nízká spínací síla - Pomáhá eliminovat poškození povrchu a tvaru při kontrole choulostivých obrobků.
  • Robustní konstrukce - Poskytuje spolehlivé měření a dlouhou životnost i v nepříznivém prostředí.
  • Vysoce přesné proměřování - Kontrola složitých dílců a obtížně přístupných prvků i s velmi malými, dlouhými nebo zakázkovými doteky.

Snížení počtu zmetků, zvýšení produktivity a zisků

Tenzometrická spínací doteková sonda OMP600 - bílý benchmarking

Naše vysoce přesné sondy s technologií RENGAGE, které kombinují tenzometrické snímače s ultrakompaktní elektronikou, jsou určeny pro stroje různých velikostí i aplikace obrábění.

Díky tomu, že jsou tenzometrické sondy nezávislé na kinematickém mechanizmu, umožňují používat mimořádné nízké spínací síly. To zaručuje mimořádnou přesnost měření a vylučuje možnost poškození povrchu nebo tvaru kontrolovaného dílce.

Vysoce přesné sondy pro obráběcí stroje Renishaw, vyrobené z materiálů špičkové kvality, jsou robustní a spolehlivé. Odolávají i velmi nepříznivému prostředí včetně rázů, vibrací, extrémních teplot i souvislému působení kapalin.

Jsme velmi spokojení s přesností sondy RMP600; umožnila nám snížit počet zmetků, které dříve zhoršovaly výkon výrobní linky. Jedná se o velké a nákladné součásti a my můžeme díky sondě identifikovat chyby a předcházet jim.

Flann Microwave (UK)

Vyhledejte dokonalou, vysoce přesnou dotekovou sondu pro vaše výrobní operace

Doporučený typ strojeOpakovatelnost v jednom směruPřenos signáluKompatibilní interface*Doporučená délka doteku
OMP400Malá až střední obráběcí centra a malé multifunkční stroje0,25 µm 2σOptickýOMI-2, OMI-2T, OMI-2H, OMI-2C nebo OSI s OMM-2Až 200 mm
OMP600Obráběcí centra všech velikostí a malé až střední multifunkční stroje0,25 µm 2σOptickýOMI-2, OMI-2T, OMI-2H, OMI-2C nebo OSI s OMM-2Až 200 mm
RMP400/RMP600Multifunkční stroje všech velikostí, obráběcí centra a portálové stroje0,25 µm 2σRádiovýRMI-Q nebo RMI-QE**Až 200 mm
MP250CNC brusky0,25 µm 2σKabelemHSI nebo HSI-CAž 100 mm

*Všechny nástrojové sondy Renishaw vyžadují pořízení kompatibilního interfacu.

** Interface RMI-QE je kompatibilní pouze se sondami řady QE.

Sondy s optickým přenosem signálu

OMP400 a prizmatický díl NC4

OMP400

OMP600 s úhlovou hlavicí

OMP600

Ultrakompaktní sonda OMP400 s průměrem pouhých 40 mm je ideální pro uživatele malých až středních obráběcích center. Zatímco kompaktní sonda OMP600 s průměrem 63 mm je vhodná pro obráběcí centra všech velikostí. Tyto sondy jsou účinným řešením tam, kde je přímá viditelnost mezi sondou a přijímačem nebo interfacem.
  • Osvědčeno a patentováno s technologií RENGAGE
  • Bezpečný a robustní infračervený přenos s dosahem až 5 m (OMP400) a 6 m (OMP600).
  • Obousměrná opakovatelnost 0,25 µm 2 σ.

Sondy s rádiovým přenosem signálu

RMP400 - měření díry

RMP400

RMP600 - sondování otvoru

RMP600

Ultrakompaktní sonda RMP400 má průměr pouhých 40 mm, zatímco kompaktní sonda RMP600 má průměr 63 mm. Obě sondy poskytují mimořádně spolehlivé snímání a jsou určeny pro větší stroje nebo instalace, kde vřeteno neleží v přímé viditelnosti přijímače.

Sonda připojená kabelem

MP250 - vysoce přesný rýhovaný kontrolní nástroj

MP250

Miniaturní a univerzální sonda MP250 s minimálním půdorysem a maximální účinností má průměr pouze 25 mm a délku 36 mm. Umožňuje řízení procesu i v nejtěsnějším a nejdrsnějším prostředí obrábění.
  • Technologie RENGAGE pro mimořádně spolehlivé měření a dlouhou životnost.
  • Bez baterie a rušení; kabelové připojení je standard.
  • Zvýšená ochrana proti účinkům abrazivního prostředí s dvojitou těsnicí membránou a konfigurace odolná vůči vibracím, vhodná například pro aplikace broušení.
  • Zakázkové doteky pro snímání různých povrchů a prvků při zachování mimořádné přesnosti.
  • Obousměrná opakovatelnost 0,25 µm 2 σ.

Zvýšení flexibility snímání sondy MP250 spárované s ramenem pro ustavování nástrojů HPGA - vysoce opakovatelná automatizovaná otočná platforma pro pohyb sondy dovnitř a ven z pracovního prostředí mezi cykly.

Dosažení maximální přesnosti sondy pro obráběcí stroje

Přesná metrologie je rozhodující pro výrobu vysoce přesných dílců. Snímáním lze zlepšit proces výroby součástí, avšak jakékoli chyby při ručním nastavení obrobkové sondy mohou způsobit nerovnosti povrchu obráběného dílce.

ACS-1 (vyspělá kalibrační kulička) odstraňuje nutnost ručního použití přesných koncových měrek a tím zaručuje konzistentní a spolehlivou kalibraci sondy.

Další kroky

Potřebujete-li další informace o koupi, pošlete kontaktní formulář pro konzultaci s našim lokálním zastoupením.

Kontaktujte nás

Dokumenty ke stažení

Software, který zjednodušuje snímání

Prozkoumejte naši nabídku softwaru a aplikací pro obráběcí stroje, které umožňují rychlé a intuitivní programování měřicích cyklů.

Software pro kontrolní sondy

Potřebujete podporu?

Kontaktujte nás nebo navštivte naši knihovnu technické podpory, kde najdete katalogové listy, instalační a uživatelské příručky a informace o shodě.

Knihovna technické podpory