Přeskočit navigaci

Automobilová technika

Iniciujeme revoluci v automobilovém průmyslu

Díky rychlosti, flexibilitě a snadné obsluze řešení v oblasti průmyslové metrologie jsou technologie od společnosti Renishaw uznávaným standardem v automobilovém průmyslu. Dodáváme automobilovým výrobcům nejrůznější technologická řešení pro zvýšení efektivity výrobních procesů a zrychlení měření součástí v různých fázích výroby.

Dokážeme hledět do budoucnosti alternativních paliv a automatických technologií.

Pracujeme v rámci celého automobilového průmyslu, kde se zaměřujeme na vývoj a přizpůsobení nových technologií a pomáháme výrobcům dosahovat stále náročnějších výkonových cílů. Máme mimořádné zkušenosti v oblasti kontroly výroby pohonných jednotek.

Na co se specializujeme

Nové procesy

Zkušenosti získané při vývoji v oblasti motoristického sportu nám umožňují dosáhnout vysoké úrovně přesnosti při zpracování kovů, karbonových kompozitů a speciálních slitin. Díky našemu vývoji 3D tisku kovů a konstrukcím pro aditivní výrobu jsme schopni vytvářet součásti, které dříve nebylo možné vyrobit. Jsou to například vnitřně chlazené tvářecí nástroje pro vstřikovací lití.

Automatizace

Řízení v uzavřené smyčce velkoobjemových CNC strojů pro obrábění součástí hnacích jednotek.

Efektivita

Umožňujeme snižovat náklady díky robustním systémům pro kontrolu výroby. To je zárukou přesné výroby dílů a snížení zmetkovitosti i odpadu bez zpomalení výroby. Tím se snižují materiálové náklady a doby cyklu na dílec.

Výkon

Naše technologie pomáhají výrobcům dosahovat velkých zlepšení výkonu díky stále těsnějším tolerancím, zejména v kritických oblastech motorů a pohonných jednotek.

Chcete se dozvědět více, jak bychom mohli pomoci vašemu podnikání?

Případové studie z automobilového průmyslu

Jak Vám můžeme pomoci?

Obrázek použití systému ballbar QC20-W

Kalibrace

Základem vysoce kvalitního, opakovatelného a účinného výrobního procesu jsou zařízení a software pro přesné nastavení obráběcích strojů a CMM.

Čtěte případovou studii
Systém Desmodromic

Ustavení nástroje a detekce poškozeného nástroje

Kontaktní i bezkontaktní systémy pro seřizování nástrojů umožňující zjištění stavu a opotřebení řezných nástrojů a jejich nastavení.

Čtěte případovou studii
SAI - RMP60 provádění in-line měření při výrobě ráfků kol.

Snímací systémy pro obráběcí stroje

Sondy pro obráběcí stroje zajišťují správné ustavení dílů, kontrolují změny jako je teplotní drift během obrábění a zaručují, že budou díly odpovídat specifikacím a konstrukčním záměrům.

Čtěte případovou studii
Equator ve firmě Tremec, Mexico

Kontrolní systémy

Náš měřící systém Equator™ nabízí přesné a rychlé měření i složitých dílů, sledování trendu obrábění a automatické seřizování procesu s ohledem na měnící se proměnné jako je teplotní drift.

Čtěte případovou studii

Případová studie Kawasaki CMM - REVO v akci

Měření

Naše 5osé snímací systémy CMM dokáží měřením dílů kontrolovat tvar a kvalitu povrchu a zajistit tak spolehlivost těsnicích ploch a efektivitu vozidel. Poskytují rychlý sběr dat pro vysoce přesné součásti, jako jsou motorové bloky a hlavy válců.

Čtěte případovou studii

Webový banner - ATOM DX™ s miniaturními díly

Odměřování polohy

Magnetické, interferometrické laserové a optické snímače polohy poskytují vysokou polohovou přesnost a řízení pohybu na dlouhých vzdálenostech nebo v omezených prostorech.

Čtěte případovou studii

Mikroturbína Delta Motorsport zahrnující rekuperátor HiETA MiTRE

3D tisk kovů

3D tisk kovu s použitím celé řady práškových kovů pro výrobu pevných a lehkých součástí jako jsou mřížky a vnitřní výztuhy struktur.

Čtěte případovou studii

Ramanova spektroskopie

Ramanova spektroskopie

Pro kontrolu charakteristik materiálu barev, speciálních materiálů a kvality povrchu součástí.

Více informací