Přeskočit navigaci

Zdokonalený snímací software pro PC je nyní k dispozici pro další tisíce uživatelů obráběcích strojů

Řešení na bázi 3D modelu těles pro integrování měření a řídicí logiky procesu do stávajícího NC kódu obrábění.

  • Grafické rozhraní známé uživatelům CAD/CAM
  • Integrovaný cyklus adaptivního obrábění a řízení procesu.
  • Podpora stroje s více osami

Funkce „stavebních prvků" softwaru Productivity+ Active Editor Pro Software Productivity+™ Active Editor Pro společnosti Renishaw, který přináší snadné programování a výkonnou sestavu maker pro uživatele snímacích systémů pro obráběcí stroje po celém světě, byl výrazně aktualizován vydáním verze 1.4. Nová verze softwaru Active Editor Pro dramaticky zvyšuje počet uživatelů, kteří mohou využít jeho jednoduchý styl programování, doplněním podpory pro modely CAD z velké škály formátů CAD a rozšířením sortimentu postprocesorů. Kromě toho nová funkce „stavebních prvků" (pro prizmatické součásti s více kruhy a rovinami) spolu s podporou mnoha dalších jazyků otevírá nové možnosti pro flexibilní programování součástí a přináší kontrolu procesu pro více uživatelů CNC obráběcích strojů.

Výkonný software k sondám

Softwarová řada Productivity+ společnosti Renishaw je již průmyslovým standardem, kombinujícím snadno použitelné koncové zařízení s výkonnými makry. Originální systém umožňuje automatickou aktualizaci obráběcího stroje na základě měření, která provedl. Například stroj může nalézt součást nebo identifikovat chybně načtenou součást bez zásahu uživatele. Úroveň detailu je na rozhodnutí programátora - software Productivity+™ umožňuje snadné vytváření automatických úloh na stroji od nastavení jednoduché úlohy po pokročilou kontrolu procesu a vytváření přehledů.

Software Productivity+™ Active Editor Pro je interaktivní editor na bázi CAD pro programování snímacích úloh na obráběcích strojích, který přináší široké spektrum výhod všem uživatelům snímacích systémů - zkušeným i úplným začátečníkům.

Podpora mnoha dalších formátů CAD

Software Productivity+ Active Editor Pro verze 1.4 obsahuje podporu široké škály formátů CAD Doplněním široké škály důležitých schopností do softwaru Active Editor Pro společnost Renishaw zpřístupnila výhody jednoduchého programování velkému počtu uživatelů - všichni mohou nyní programovat součásti pomocí snadného systému výběru prvků kliknutím myši.

Nové formáty CAD zahrnují Parasolid®, STEP a IGES jako standardní položky s možností doplnit podporu pro soubory Pro/Engineer, Catia (v4 a 5), UG/NX .prt, soubory ACIS, SolidWorks a Inventor. Načítání souborů bez přechodných konverzí znamená mnohem rychlejší práci při vytváření nových programů.

Konstruované elementy

Software Productivity+™ Active Editor Pro 1.4 také doplňuje schopnost aktualizovat obráběcí stroj pomocí „virtuálních" (nebo stavebních) prvků, které byly vytvořeny z jiných změřených prvků.

Poprvé umožňuje „stavební kružnice" uživatelům vytvářet prvky roztečného průměru pomocí funkce přetažení myší a použít skutečných rozměrů tohoto roztečného průměru k nastavení provozu obráběcího stroje.

Nový prvek „stavební rovina" je ideální pro měření složitých součástí před jejich vyrovnáním pomocí funkce čtyřosého vyrovnání softwaru Productivity+™. Umožňuje přesné vyrovnání součástí s mnoha ostrůvky na rovině.

„Stavební kružnice" a „stavební rovina" jsou první v řadě stavebních prvků, které dále zlepší schopnosti měření a aktualizace softwaru Active Editor Pro.

Kompatibilita s širokou škálou ovládacích prvků

Podpora postprocesorů se stále vyvíjí a software Active Editor Pro nyní poskytuje podporu pro široké spektrum strojů vybavených ovladači firem Fanuc, Haas, Makino, Mazak (Matrix a 640), Brother, Mitsubishi Meldas, Mori-Seiki, Siemens (840D a 810D), Heidenhain (i530 a 426/430) a Hurco (Ultimax). Programy Active Editor Pro jsou často zcela nezávislé na typu stroje, což je velká výhoda pro uživatele více typů ovladačů - zpracování postprocesorem u nového stroje umožňuje uživatelům využít veškerou funkčnost aktualizace stroje, kterou může software Active Editor Pro nabídnout.

Nové jazyky

Jazyková podpora asijských oblastí se zlepšila vydáním verzí pro čínské a korejské uživatele, kromě japonštiny, která je již podporovaná. Celková úroveň podpory nyní zahrnuje devět jazyků - a software Productivity+ se používá ve více než 22 zemích světa.

Zjistěte si více informací o snímacích systémech a softwaru společnosti Renishaw pro CNC obráběcí stroje.

 

Nové zprávy

Zaregistrujte se k pravidelnému odběru nových zpráv vydávaných společností Renishaw

Celý článek

  • Tiskové zprávy:  Productivity+™ Active Editor Pro verze 1.4 Tiskové zprávy: Productivity+™ Active Editor Pro verze 1.4

    Software Productivity+™ Active Editor Pro společnosti Renishaw, který přináší snadné programování a výkonnou sestavu maker pro uživatele snímacích systémů pro obráběcí stroje po celém světě, byl výrazně aktualizován vydáním verze 1.4.

    [103kB]

Zprávy ke stažení

Ke všem dokumentům a obrázkům má autorské právo společnost Renishaw plc