Přeskočit navigaci

Renishaw uvádí na trh nový duální systém Primo™ – průlomový obchodní model, který otevírá bránu do světa precizní výroby

13. dubna 2015

Cenově dostupný systém měřicích sond využívá předplacené žetony s kreditem. Unikátní možnost rozložení investice do měřicích sond v čase umožňuje produkovat špičkové výrobky každé výrobní společnosti.

Obrobková sonda Primo 02

Renishaw, přední společnost v oblasti strojírenských technologií, představila systém Primo™. Toto inovativní řešení umožňuje produkovat výrobky s vysokou přidanou hodnotou společnostem všech velikostí. Měřicí sondy jsou základem precizní výroby na obráběcích strojích. Velmi nízké pořizovací náklady na systém Primo, bezplatný komplexní školicí program, záruka bezplatné výměny sond poškozených vinou operátora stroje a zejména unikátní model předplacených žetonů s kreditem představuje významný posun ve způsobu, jakým lze zavést měřicí sondy na obráběcí stroje.

Na celém světě roste poptávka po vyšších výrobních přesnostech a stále těsnějších tolerancích. Mnozí výrobci pracují s tolerancemi menšími než 100 mikronů (tloušťka lidského vlasu). Měřicí sondy umožňují producentům obráběných dílů splnit tyto náročné požadavky a pomáhají jim ve všech etapách výrobního procesu: před obráběním, během obrábění i po něm.

Systém Primo byl uveden v Asii dříve v tomto roce a Jean-Marc Meffre, president společnosti Renishaw pro Dálný východ, řekl: „V prostředí rostoucích mezd, nedostatku kvalifikovaných pracovníků a nelítostné globální konkurence se přechod na výrobu s vysokou přidanou hodnotou stal pro mnoho společností a zemí ekonomickou nutností. Precizní měření a sondy pro obráběcí stroje jsou klíčem k dosažení špičkové kvality, která je v tomto konkurenčním prostředí zásadní.“

Pan Meffre pokračuje: „Náš výzkum ukázal, že překážkou, která některým firmám bránila v používání sond byly obavy z výše investičních nákladů, obavy z obtížnosti používání a obavy z poškození sond při provozu. Naší odpovědí je systém Primo, opravdu inovativní systém, který dokáže všechny zmíněné obtíže úspěšně vyřešit. Díky nízkým pořizovacím nákladům, rozsáhlým školicím materiálům a záruce pokrývající i výměnu sondy poškozené vinou uživatele umožňuje systém Primo každému výrobci obráběných dílů uspět na náročných trzích s vysokou přidanou hodnotou.

Nástrojová sonda Primo 3D

Systém Primo je nejnovějším inovačním počinem společnosti Renishaw a vůbec prvním řešením svého druhu v tomto průmyslovém odvětví. Nabízí uživatelům všechny výhody automatizovaného ustavování obrobků a nástrojů za velmi přijatelnou cenu. Duální systém měřicích sond sestává z obrobkové sondy Primo Radio Part Setter, nástrojové sondy Primo Radio 3D Tool Setter a komunikační jednotky Primo Interface. Obrobková sonda Primo Radio Part setter přesně lokalizuje obrobek před obráběním a nástrojová sonda Primo Radio 3D Tool Setter měří délku a průměr řezných nástrojů. Systém Primo má další tři klíčové součásti: Žetony Renishaw Primo Credit Token, záruku Primo Total Protectsoftware GoProbe.

Systém je založen na modelu předplatného pomocí žetonů Renishaw Primo Credit Token s kreditem. Díky tomuto unikátnímu obchodnímu modelu je systém Primo cenově dostupný, s nízkými pořizovacími náklady, atraktivními provozními náklady a rychlou návratností investice. Uživatel si zakoupí žeton s šestiměsíčním kreditem, který umožňuje neomezené používání snímacího systému Primo po dobu tohoto období. Jakmile kredit vyprší, uživatel si může snadno dokoupit další žetony s kreditem a prodloužit používání systému o dalších šest měsíců. Nový kredit lze přikoupit kdykoliv a bude připočten ke zbývajícímu kreditu. K dispozici je také žeton s neomezeným kreditem, který umožňuje upgradovat systém Primo do režimu neomezeného používání.

Žetony Primo s kreditem

Registrací platného žetonu s kreditem se aktivuje záruční program Primo Total Protect, který poskytuje záruku proti neúmyslnému poškození sondy. Pokud dojde k poškození kteréhokoliv elementu systému Primo, společnost Renishaw poskytne bezplatně nový díl. Primo Total Protect poskytuje stejnou úroveň záruky, jakou dlouhodobě využívají uživatelé mnohem sofistikovanějších sond ze sortimentu Renishaw.

Díky softwaru GoProbe a rozsáhlému sortimentu školicích pomůcek je použití systému Primo opravdu velmi jednoduché. Rozsáhlý školicí program vhodný i pro samostudium obsahuje řadu školicích nástrojů. Uživatelé tak získají vše potřebné, aby mohli systém Renishaw Primo využívat skutečně na maximum.

Další informace o systému Renishaw Primo najdete na www.renishaw.cz/primo

O společnosti Renishaw

Renishaw je jednou z předních světových společností v oboru strojírenských a vědeckých technologií, se zkušenostmi v oblasti měření a zdravotnictví. Společnost dodává výrobky a služby pro mnoho různých aplikací, od výroby proudových motorů a větrných turbín, až po stomatologii a neurochirurgii. Je také vedoucí světovou společností v oblasti aditivní výroby (známé také jako 3D tisk); ve Velké Británii je jedinou firmou vyrábějící průmyslová zařízení pro 3D tisk součástí z práškových kovů.

Renishaw Group má v současné době více než 70 zastoupení ve 33 zemích, kde pracuje přes 4000 zaměstnanců, z nichž 2 600 je zaměstnáno ve Velké Británii. Většina výzkumu, vývoje a výroby probíhá ve Velké Británii. Ve fiskálním roce končícím v červnu 2015 dosáhly prodeje společnosti Renishaw hodnoty 494,7 milionu GBP, z čehož 95% tvořil export. Největšími trhy společnosti jsou Čína, USA, Jižní Korea, Německo a Japonsko.

Dokumenty ke stažení