Přeskočit navigaci

Renishaw uvádí na trh nové softwarové řešení pro kalibrační systémy s názvem CARTO

21. září 2015

Společnost Renishaw na veletrhu EMO 2015 představuje nový software pro kalibrační systémy Renishaw. Součástí softwarového řešení CARTO jsou aplikace Capture a Explore, které jsou určeny pro snímání, resp. analýzu dat zjištěných laserovým interferometrickým systémem Renishaw XL-80. CARTO ve verzi 1.1 podporuje lineární měření, úhlová měření a měření přímosti. Software CARTO je vybaven novým databázovým systémem, který automaticky ukládá a organizuje data, zjednodušuje obsluhu měřicího systému a umožňuje rychlé a snadné porovnávání dat s výsledky předchozích měření.

Aplikace Capture dodávaná nyní jako součást software CARTO je určená ke snímání dat a oproti předchozí verzi přináší následující zlepšení a řadu nových funkcí:

  • Automatická detekce směru pohybu stroje eliminuje vliv operátora na výsledky měření.
  • Intuitivní uživatelské rozhraní umožňuje rychlejší zácvik nových uživatelů a významně snižuje požadavky na školení obsluhy. 
  • Všechny základní funkce jsou dostupné z jediné obrazovky.
  • Automatické vytváření cílových sekvencí podle ISO-10360 významně zjednodušuje přípravu měření.

Aplikace Explore přináší do systému CARTO výhody datové analýzy XCal-View s následujícími vlastnostmi:

  • Testy uložené v databázi lze prohledávat podle různých kritérií (název stroje, operátor, datum atd.). To uživateli umožňuje pohodlnou revizi historie naměřených dat.
  • Jednotlivá měření lze zobrazit současně přes sebe a vizuálně porovnat rozdíly mezi naměřenými daty.
  • Z výsledků měření lze vytvářet lineární kompenzační soubory.
  • Výsledky měření lze zobrazit v uživatelsky definovatelném formátu včetně volby tloušťky čar v grafu a vložení loga společnosti do záhlaví reportu.

Uživatelsky přívětivé rozhraní

Intuitivní uživatelské rozhraní CARTO usnadňuje zácvik nových uživatelů systému a významně snižuje požadavky na školení obsluhy. Množství funkcí umožňujících úpravu prostředí podle požadavků uživatele přináší možnost opravdu osobního nastavení obou aplikací Capture i Explore.

Další vývoj systému CARTO bude směřovat k přidávání dalších funkcí včetně rotačních měření, měření rovinnosti a dynamických měření. CARTO ve verzi 1.1 bude k dispozici k bezplatnému stažení z www.renishaw.cz/carto.

Další informace o kalibračních produktech Renishaw naleznete na www.renishaw.cz/calibration.

Dokumenty ke stažení

Chcete-li získat více obrazů, videí nebo informací o společnosti Renishaw a jejích produktech, navštivte náš mediahub.