Přeskočit navigaci

Renishaw snižuje dobu přípravy zubních náhrad až o 75%

Září 2018

Globální strojírenská společnost Renishaw nabízí software QuantAM Dental, který automatizuje do jediné operace přípravu stovek zubních náhrad prostřednictvím aditivní výroby (AM). Software, který byl uvedený v březnu 2017, dokáže zkrátit dobu přípravy ze současných dvou nebo více hodin na přibližně 30 minut. Zkrácení času o 75 % umožňuje stomatologickým zařízením vyrábět individualizované náhrady pro pacienty s výrazně nižší pracovní zátěží pro personál, což se projevuje ve snížení nákladů.

Stomatologická zařízení obvykle denně od zákazníků dostávají stovky zakázkových návrhových souborů (Custom design files). Donedávna v tomto odvětví chyběl jediný typ softwaru, který by uměl zpracovat všechny operace potřebné k přípravě souborů pro výrobu. Místo toho byli výrobci nuceni používat k přípravě výroby více aplikací.

„QuantAM Dental sjednotil počet softwarových balíčků potřebných k výrobě náhrad, díky čemuž lze šetřit na licenčních poplatcích, omezit školení a zkrátit čas přípravy”, vysvětluje Ed Littlewood, marketingový ředitel divize lékařských a stomatologických produktů společnosti Renishaw.

„Tím, že je možné začít pracovat během všedních dnů později, je více času shromáždit návrhy od zákazníků. Stomatologové tak mohou lépe využít kapacitu tiskárny a dosahovat lepší efektivity.”

QuantAM Dental automaticky importuje stovky dentálních náhrad, opraví stereolitografické soubory (.stl) a pokud je potřeba, pozmění jejich orientaci tak, aby náhradní dutiny směřovaly nahoru. Poté je automaticky přidán štítek k označení každé náhrady, tak aby bylo možno sladit jednotlivé návrhy, u kterých se nakonec vytvoří zubní podpěry.

Software poté seskupí jednotlivé typy náhrad podle výrobních požadavků. Náhrady vyžadující tepelnou úpravu, jako např. můstky, jsou odděleny od těch, jež takovou úpravu nepotřebují. Náhrady nevyžadující tepelné ošetření mohou být rychle a jednoduše označeny, než dojde k dokončení této fáze výroby.

QuantAM Dental nakonec přezkoumá soubory a vygeneruje soubor možných chyb u všech neoptimálních náhrad. Operátor systémů poté rozdělí sestavené soubory, jež jsou připraveny k transferu do systému aditivní výroby. Pokud se chcete podívat, jak snadné je používat QuantAM Dental a dozvědět se více informací, podívejte se na toto video a navštivte naši stránku na http://www.renishaw.cz/dental.

Dokumenty ke stažení

Chcete-li získat více obrázků, videí nebo informací o společnosti Renishaw a jejích produktech, navštivte náš mediahub.