Přeskočit navigaci

Renishaw představuje software Inspection Plus s optimalizací SupaTouch, přinášející inteligentní rychlost měření

13. července 2015

Inteligentní software optimalizuje na stroji prováděné měřicí cykly

Přední technologická společnost Renishaw představí software Inspection Plus s technologií SupaTouch na veletrhu EMO 2015 v Milánu v Itálii (5.–10. října). Tento zdokonalený softwarový balíček automaticky optimalizuje měřicí cykly na stroji, aby tak minimalizoval čas cyklu a maximalizoval produktivitu.

Měřicí cykly Inspection Plus s technologií SupaTouch obsahují novou úroveň inteligence schopnou optimalizovat a automaticky určit nejvyšší možnou rychlost posuvu, jaké může obráběcí stroj dosáhnout při zachování metrologické přesnosti. Software v průběhu měření inteligentně rozhoduje, zda pro měření daného prvku zvolí jednodotykovou, nebo dvoudotykovou strategii.

Inspection Plus se SupaTouch nevyžaduje manuální úpravy měřicího cyklu pro optimalizaci posuvů stroje při polohování, měřicích posuvů a volbu strategie. Inspection Plus s technologií SupaTouch přináší v porovnání s tradičními měřicími cykly významné zkrácení času cyklu až o 60 %.

V zájmu dosažení maximální přesnosti měření detekuje technologie SupaTouch ta měření, která byla provedena při zrychlování nebo zpomalování stroje a naměřené hodnoty koriguje a kompenzuje, případně opakuje měření. SupaTouch obsahuje i novou kalibrační rutinu, která zvyšuje opakovatelnost měření vícesměrnými sondami a zlepšuje přesnost polohování sondy při vektorových pohybech na víceosých strojích.

Inspection Plus s technologií SupaTouch posouvá hranici možností osvědčených měřicích cyklů Renishaw Inspection Plus. Díky tomuto novému softwaru lze dosáhnout významného zkrácení doby měření, zlepšit přesnost měření, zvýšit produktivitu práce a zvýšit zisk z každého stroje osazeného snímacím systémem.

Další informace najdete na stránce www.renishaw.cz/machinetool.

O společnosti Renishaw

Renishaw je jednou z předních světových společností v oboru strojírenských a vědeckých technologií, se zkušenostmi v oblasti měření a zdravotnictví. Společnost dodává výrobky a služby pro mnoho různých aplikací, od výroby proudových motorů a větrných turbín, až po stomatologii a neurochirurgii. Je také vedoucí světovou společností v oblasti aditivní výroby (známé také jako 3D tisk); ve Velké Británii je jedinou firmou vyrábějící průmyslová zařízení pro 3D tisk součástí z práškových kovů.

Renishaw Group má v současné době více než 70 zastoupení ve 33 zemích, kde pracuje přes 4000 zaměstnanců, z nichž 2 600 je zaměstnáno ve Velké Británii. Většina výzkumu, vývoje a výroby probíhá ve Velké Británii. Ve fiskálním roce končícím v červnu 2015 dosáhly prodeje společnosti Renishaw hodnoty 494,7 milionu GBP, z čehož 95% tvořil export. Největšími trhy společnosti jsou Čína, USA, Jižní Korea, Německo a Japonsko.

Dokumenty ke stažení

Chcete-li získat více obrazů, videí nebo informací o společnosti Renishaw a jejích produktech, navštivte náš mediahub.