Přeskočit navigaci

Renishaw představuje novou verzi softwaru FixtureBuilder pro 3D modelování upínacích systémů

Září 2020

Renishaw s radostí oznamuje vydání FixtureBuilder 8.0, nejnovější verze softwaru pro 3D modelování upínacích systémů.

FixtureBuilder uživatelům umožňuje off-line navrhování sestav upínacích systémů pro souřadnicové měřicí stroje. Off-line přístup snižuje ztráty z neproduktivní dobu měřicích strojů a zvyšuje jejich produktivitu.

Software umožňuje využívat import CAD modelu kontrolovaného dílu a vytvořit upínací systém přesně podle měřeného dílu. Celá sestava upínacího systému, společně s dílem, může být následně exportována do metrologického softwaru.

Software FixtureBuilder nabízí díky dlouhodobým zkušenostem společnosti Renishaw významné zjednodušení přípravy měření.

Nové funkce softwaru FixtureBuilder 8.0

V softwaru FixtureBuilder 8.0 nyní uživatelé mohou modelovat upínací systémy využívající inovativní manipulační systém Renishaw QuickLoad™. Manipulační systém QuickLoad určený pro souřadnicové měřicí stroje sestává z centrálmní lišty a upínacích desek QuickLoad. Desky se k liště upevňují pomocí rychloupínacích magnetů a polohovacích kolíků. Upnutí kontrolovaného dílu je opakovatelné a naprosto bezpečné. Cílem výměnné konstrukce lišt a desek je maximalizovat schopnost operátora stroje rychle kontrolovat a vyměňovat kontrolované díly.

Do softwaru FixtureBuilder 8.0 byly přidány také metrologické stoly, upínací systémy M12, upínací systémy ¼-20 a mnoho dalších nových upínacích komponent. Uživatelé budou mít v knihovně komponent softwaru FixtureBuilder přístup k ještě bohatší nabídce upínacích elementů.

Vylepšený engine softwaru FixtureBuilder 8.0 zprostředkovává pohyb stroje a detekci kolizí v reálném čase s vyšší přesností. Výsledkem je mnohem rychlejší konfigurace upínacího systému.

Export modelu upínací sestavy do metrologického softwaru je v nejnovější verzi programu FixtureBuilder rychlejší a jednodušší. Zvyšuje se tak efektivita programování měřicí úlohy.

Kromě podpory formátů Parasolid, STEP, ACIS, STL, IGES a mnoha dalších byl software FixtureBuilder 8.0 vylepšen tak, že nyní uživatelům umožňuje import a export nejnovějších verzí těchto formátů 3D CAD souborů.

Zakupte si nebo získejte bezplatnou zkušební verzi softwaru FixtureBuilder 8.0

Software je k dispozici pro všechny zákazníky společnosti Renishaw požadující další zlepšení produktivity upínacích systémů.

Dokumenty ke stažení