Přeskočit navigaci

Systémy s rádiovým přenosem řady QE

Příští generace snímacích systémů pro obráběcí stroje

Řada QE obsahuje ultrakompaktní rádiový interface RMI-QE s komunikačním protokolem, který podporuje současnou i novou generaci snímačů a inteligentních zařízení Renishaw pro obráběcí stroje.

Hlavní modernizace celé nabídky špičkových sond s rádiovým přenosem navíc zahrnuje zvýšenou životnost baterie, zjednodušené nastavení a vzdálenou diagnostiku.

Uvedení řady QE

Řada QE v obráběcím stroji

Ustavování a detekce poškození nástroje

Ustavení a kontrola obrobku

Rádiový interface RMI-QE

Rádiová nástrojová sonda (RTS) nabízí uživatelům detekci poškozeného nástroje a rychlé měření délky a průměru nástrojů.

Nabídka vysoce přesných (RMP400 a RMP600), standardních (RMP40, RLP40 a RMP60) a modulárních spínaných dotekových sond pro automatizované ustavení a kontrolu obrobku.

Kombinovaná jednotka vysílače, přijímače a interface umožňuje individuální - zapnutí/vypnutí sondy a komunikaci až se čtyřmi různými rádiovými sondami Renishaw.

RMI-QE – Připojený interface pro digitální budoucnost

RMI-QE, umístěný v prostředí obrábění, je kombinací vysílače, přijímače a interfacu, který převádí signály sondy do podoby kompatibilní s řídicími systémy obráběcích strojů.

Díky ultrakompaktní konstrukci je o 60% menší než předchůdce RMI-Q, což umožňuje celou řadu možností montáže. Modernizovaný komunikační protokol podporuje současnou i novou generaci snímačů a inteligentních zařízení Renishaw pro obráběcí stroje.

Varianty upevnění na stroj

RMI-QE - pomocné upevnění
Konzola pomocného upevnění
RMI-QE - Zadní výstup kabelu při čelní montáži
Zadní výstup kabelu při čelní montáži
RMI-QE - Dolní výstup kabelu při čelní montáži
Dolní výstup kabelu při čelní montáži

RMI-QE - Konzola pro dovybavení
Konzola pro dovybavení

Přenos dat spolehlivější než kdykoli dříve

Rádiové systémy řady QE, robustní a spolehlivé i v rušném rádiovém prostředí, používají modernizovanou verzi osvědčené technologie rádiového přenosu rozšíření frekvenčního spektra přepínáním frekvence (FHSS). To umožňuje našim sondám a přijímačům přepínat kanály při zachování synchronizace.

Každý snímací systém je vybaven jedinečnou kombinací sekvencí přepínání frekvence. To znamená, že na rozdíl od jiných systémů, které mohou vyžadovat manuální přeladění systému, fungují naše rádiové systémy souběžně s jinými rádiovými zdroji, jako např. Wi-Fi, Bluetooth® a mikrovlnné trouby, vstupujícími do stejného prostředí.

Rádiové systémy řady QE komunikují v uznávaném frekvenčním pásmu 2,4 GHz, ve shodě s předpisy pro rádiová zařízení ve většině zemí světa.

Špičková životnost baterií

© Adobe Images 430034772: Lithium-iontová baterie se dobíjí technologií rychlonabíjení

Modernizace elektroniky a rádiového přenosu sond řady QE poskytuje zvýšení životnosti baterie až o 400%, což při použití s interfacem RMI-QE nabízí při typickém používání špičkovou životnost až 5 let.

Toto zdokonalení snižuje množství baterií potřebných v průběhu životnosti produktu a minimalizuje tak dopad na životní prostředí.

Aplikace Nastavení sondy

Sondy řady QE byly zdokonaleny použitím technologie Opti-Logic™

Technologie Opti-Logic, přístupná prostřednictvím aplikace Nastavení sondy, umožňuje konfigurovat nastavení sondy chytrým telefonem.

Volitelné možnosti zobrazené aplikací Nastavení sondy se přenášejí do sondy pomocí světelných impulzů, což zjednodušuje proces konfigurace.

Snadno ovladatelná technika Opti-Logic poskytuje uživatele významné výhody zejména v situacích, kdy je vyžadováno konfigurování více sond současně.

Ikona App Store Ikona Google Play
Konfigurování sondy pomocí aplikace Nastavení sondy

Software, který zjednodušuje snímání

Pro instalační příručky, uživatelské příručky a informace o shodě klikněte sem.