Přeskočit navigaci

Programování a simulace

MODUS poskytuje řadu výkonných programovacích funkcí v provozním i off-line režimu. Intuitivní uživatelské rozhraní pomáhá při aplikaci nejlepší praxe měření.

Programovací funkce

Software MODUS obsahuje komplexní sadu trojrozměrných metrologických funkcí, přístupných prostřednictvím intuitivního uživatelského rozhraní, které poskytuje plně grafické zobrazení měřicích cyklů.

Měřicí funkce lze snadno a rychle naprogramovat. Využití průvodců šetří čas a snižuje nároky na znalost speciálních programátorských dovedností.

Klíčové vlastnosti

  • Dotekové měření, 3osé a 5osé skenování. Software MODUS podporuje všechny typy sond společnosti Renishaw a umožňuje jejich použití v různých režimech měření. Kontinuální skenování umožňuje komplexní analýzu tvaru prvku.
  • Flexibilní programování dílce – programy lze vytvořit offline přímo z CAD modelu nebo v režimu „učení“ s použitím ručního ovladače CMM.
  • Měření bez nutnosti dlouhého školení – průvodci nabízejí nejvhodnější strategii měření, podporují rychlé programování a umožňují automatické zotavení systému z chyby.
  • Vyrovnání dílu – od jednoduchého vyrovnání 3-2-1 až po složité prostorové vyrovnání 3D tvarů.
  • Automatické rozpoznávání měřených prvků z naměřených bodů. Měření definovaných nebo konstruovaných prvků přímo z CAD modelu.
  • Grafické zobrazení výsledků v reálném čase poskytuje okamžitou informaci o měření.
  • Automatický výpočet úhlu natočení hlavice.
  • Podpora používání vlastních skriptů Microsoft® Visual Basic pro maximální všestrannost.
Body iteraktivního vyrovnání MODUSSnímek obrazovky uživatelsky nastavitelného rozhraní MODUS

Off-line programování a simulace

Čas, který strávíte programováním na stroji, je čas, kdy tento stroj neměří. Software MODUS nabízí offline programovací prostředí, ve kterém mohou uživatelé vyvíjet a simulovat programy mimo stroj. Odladění programu před spuštěním na stroji výrazně zkracuje prostoje stroje.

Funkce offline programování

Okamžité generování programu

Měřené body lze importovat ze souboru přímo do měřicího programu, a dále s nimi pracovat. Body lze třídit podle polohy, přichytávat a orientovat na nejbližší povrch CAD modelu nebo jednoduše editovat v grafickém uživatelském rozhraní. Tyto možnosti značně usnadňují práci a zkracují dobu programování .

Pětiosé měření REVO

Software MODUS podporuje funkce 5osého měření. Průvodce měřením podporuje režimy ‘helical scans', ‘scan on curve' a ‘sweep scan'.

Plná simulace

Díky informacím o modelu dílce, upínacího přípravku a konfiguraci měřicího stroje dokáže MODUS simulovat všechny strategie měření včetně 5osého skenování.

Snímek obrazovky se simulací dráhy sondy v softwaru MODUS

Snímek obrazovky MODUS – měření lopatkového kola

Informace o souřadnicových měřicích strojích