Přeskočit navigaci

Nový vyrovnávací laserový systém rozšiřuje nabídku řešení pro kalibraci strojů od společnosti Renishaw

Červenec 2019

Nový vyrovnávací laserový systém XK10 společnosti Renishaw byl vyvinut pro použití během sestavování a seřizování obráběcích strojů, čímž nahrazuje potřebu ustavovacích artefaktů. Lze jej používat na lineárních vedení stroje k ověření jejich přímosti, pravoúhlosti, rovinnosti a sklonu, jakož i vyhodnocení směru a souososti vřetena rotačních strojů. Tyto faktory lze měřit a seřídit pomocí systému XK10 během sestavování za použití živého zobrazení systému. Systém XK10 je také výkonným nástrojem pro diagnostiku zdroje chyb po kolizi stroje nebo jako součást pravidelné údržby.

Systém XK10 dokáže měřit a vyrovnávat geometrické a rotační komponenty pro stroje s délkou osy až 30 m. Nahrazuje potřebu artefaktů, jako jsou granitové hranoly a kalibrační trny, jejichž kalibrace a přeprava jsou značně nákladné. Tento modulární systém s jednoduchou montáží na vodicí dráhu stroje dokáže ve srovnání s tradičními metodami provádět rychlejší nastavení a měření stroje. Zjednodušuje složitá měření, jako je měření rovnoběžnosti, na rychlý dvoufázový proces, přičemž dochází k odstranění omezení u vzdáleností mezi lištami vedení, která se vyskytují u tradičních metod.

Intuitivní software systému XK10 snižuje nutnost spoléhat se na vysoce zkušené operátory. Digitálně zaznamenávaná měření je možné je exportovat, což poskytuje sledovatelnost podle mezinárodních standardů, nebo je lze zobrazit přímo na robustní zobrazovací jednotce.

Nový vyrovnávací laserový systém XK10 od společnosti Renishaw  řeší problémy, které se vyskytují při používání tradičních artefaktů, a nabízí jedinečné digitální řešení pro celou řadu obráběcích strojů.

Chcete-li získat další informace o tom, jak může vyrovnávací laserový systém XK10 vylepšit procesy sestavení obráběcích strojů, navštivte nás na veletrhu EMO 2019 v hale 6, stánku D48.

Dokumenty ke stažení

Chcete-li získat více obrázků, videí nebo informací o společnosti Renishaw a jejích produktech, navštivte náš mediahub.