Přeskočit navigaci

Nový 12bitový magnetický snímací integrovaný obvod AM4096

Nový magnetický snímací integrovaný obvod AM4096 společnosti Renishaw posouvá osvědčenou technologii snímání natočení on-axis o krok dále za současného zlepšení její funkčnosti a snížení nákladů.

12bitový integrovaný obvod magnetického snímače AM4096 Nový magnetický snímací integrovaný obvod AM4096 společnosti Renishaw posouvá osvědčenou technologii snímání natočení on-axis o krok dále za současného zlepšení její funkčnosti a snížení nákladů. Technologie OnAxis™ vyvinutá přidruženou společností RLS d.o.o je používaná u mnoha náročných aplikací řízení motoru a regulace, kde by mohlo dojít k selhání tradičních technologií snímačů.

Přesnost a aplikace

Magnetický snímací integrovaný obvod AM4096 poskytuje výstupy UVW s 16 póly (8  pólpárů), přírůstkový, absolutní, lineární (potenciometr), tachogenerátorový a sinusový výstup. Rozlišení je 12 bitů (4096 impulzů otáčku) s programovatelnou nulovou polohou. Model AM4096 je nízkonapěťové zařízení 3,3 V (nebo 5 V) s režimem spánku, určeným pro provoz na baterie. Může být dodán buď předprogramovaný, nebo si jej může uživatel naprogramovat sám s uložením do vestavěné paměti EEPROM. Magnetický snímač je schopen vysokorychlostního provozu na 60 000 ot/min a dokáže odolat teplotám od -40 °C do +125 °C.

Kompaktní silikonová konstrukce

12bitový magnetický snímací integrovaný obvod AM4096 Veškerá elektronika pro snímání a zpracování signálu byla umístěna do kompaktního silikonového pouzdra. Otáčení jednoduchého magnetu se severním/jižním pólem je detekováno snímačem AM4096 a poskytuje výstupní informaci o absolutní poloze s přesností vyšší než 0,1 stupně.

Typické použití nového magnetického snímače IC zahrnuje řízení komutovaných a vysokootáčkových motorů, řízení polohy a rychlosti, náhradu potenciometrů a optických snímačů.

Další informace

Chcete-li získat další informace o kompletní řadě snímačů polohy od společnosti Renishaw, včetně modulů magnetických snímačů, čipů magnetických snímačů, magnetických rotačních snímačů, magnetických lineárních snímačů a magnetických úhlových snímačů, či optických lineárních a úhlových snímačů, navštivte web www.renishaw.cz/encoder.