Přeskočit navigaci

Metrologické upínací stavebnice pro CMM a kontrolu

Metrologické upínací stavebnice pro souřadnicové měřicí stroje (CMM) a kontrolní systém Equator™ zvyšují výrobní kapacitu, opakovatelnost a přesnost kontrolního procesu tím, že zajišťují rychlé a opakovatelné nastavení upínačů daných součástí.

Upínání pro CMM a Equator™

Před měřením zajistěte součásti pomocí modulárních upínacích stavebnic pro CMM

Upínací stavebnice pro CMM

Naše komponenty umožňují upínat dílce téměř libovolných rozměrů, tvarů a materiálů. Naše široká nabídka upínacích stavebnic pro CMM a kontrolní systém Equator zahrnuje široký výběr upínacích desek standardního rozměru a upínacích elementů se závity M4, M6, M8 nebo 1/ 4-20.

Ať kontrolujete obrobky pro letecké, kosmické, automobilové, elektronické, průmyslové nebo zdravotnické aplikace, společnost Renishaw je schopna poskytnout komplexní upínací řešení pro jakýkoli obrobek bez ohledu na jeho velikost, tvar nebo materiál.

Možnosti objednání

V našem internetovém obchodu můžete objednávat 24/7. Nakupujte online s výhodou rychlé dodávky našich modulárních upínacích stavebnic pro CMM.


Nakupujte online

Maximalizujte kapacitu měření při zachování flexibility

Pro minimalizaci neproduktivních přípravných časů při zachování flexibility upnutí lze obrobky upínat na základní desku mimo CMM, optický systém nebo kontrolní systém Equator. Upnutý obrobek lze snadno umístit do měřicího zařízení bezprostředně před měřením.

Jiným způsobem minimalizace neproduktivních přípravných časů je umístění několika upnutých dílců do měřicího prostoru CMM. Více obrobků na základně CMM lze měřit v jedné dávce, bez nutnosti zastavování a spouštění měřicího cyklu při upínání více obrobků.

Upínací stavebnice pro CMM
Sestava upínacích stavebnic pro CMM
Sestavená upínací stavebnice pro CMM

Velký rozsah komponent
Naše modulární upínací stavebnice pro CMM lze použít pro zajištění dílců téměř libovolných rozměrů, tvarů a materiálů. Základní desky a komponenty se standardně dodávají s metrickými závity M4, M6, M8 a s palcovými závity 1/4-20“.

Díky široké nabídce upínacích řešení dostupných v našem internetovém obchodu můžete kolekci upínačů rozšiřovat při změně vašich požadavků.

Reprodukovatelná ustavení obrobku
Identické upínaní eliminuje vliv nahodilých chyb procesu a je důležité pro zvýšení opakovatelnosti a přesnosti kontroly. Díky alfanumerickému označení základních desek a upínacích komponent lze upnutí obrobku přesně dokumentovat a reprodukovat.

Rychlé sestavení
Upínací sestavy lze sestavit velmi rychle a tím zvýšit výrobní kapacitu a odstranit prodlevy během kontroly. Všechny komponenty jsou dotahovány ručně bez použití speciálních nástrojů.

Nepřekonatelná odolnost vůči opotřebení
Naše komponenty z tepelně upravené oceli a základní desky s tvrdým eloxováním mají hladký povrch odolný vůči poškrábání.

Uvědomte si, že naše modulární a zakázkové upínací systémy zvyšují měřicí kapacitu, opakovatelnost a přesnost měření. Lze je snadno, rychle a opakovaně sestavit. Upínací systémy Renishaw mohou být kompletním řešením vašich požadavků upínání.

Manipulační systém QuickLoad™ pro CMM

Manipulační systém QuickLoad společnosti Renishaw zvyšuje měřicí kapacitu CMM, zkracuje čas přípravy a zlepšuje opakovatelnost. Naše modulární a zakázkové upínací systémy zvyšují měřicí kapacitu, opakovatelnost a přesnost měření. Lze je snadno, rychle a opakovaně sestavit.

Manipulační systém QuickLoad zjednodušuje a zrychluje montáž a demontáž upínaných obrobků do CMM. Na každou stranu manipulačního systému QuickLoad lze umístit několik desek, což umožňuje využít veškerý prostor základny CMM.

Lišty a upínací desky Renishaw QuickLoad
Lišty a upínací desky Renishaw QuickLoad
Lišty a upínací desky Renishaw QuickLoad

Rychlá montáž dílců
Použitím manipulačního systému QuickLoad zkrátíte čas věnovaný zajištění upínaných obrobků na základnu CMM. Speciálně navržené upínací desky QuickLoad se umisťují po obou stranách lišty QuickLoad pomocí rychloupínacích magnetů a polohovacích kolíků. Tato konstrukce umožňuje rychlou montáž a demontáž desek, což zkracuje neproduktivní čas přípravy a maximalizuje produktivitu.

Naplnění základny CMM
Lištu QuickLoad lze umístit a připevnit ke granitové desce CMM vlevo, uprostřed nebo vpravo nebo na stávající modulární upínací desku. Vzhledem k tomu, že na obě strany lišty QuickLoad lze umístit řadu konfigurací více desek, je možné naplnit základnu CMM upnutými obrobky. Takto maximalizovaný objem měření zkracuje čas přípravy a zvyšuje produktivitu CMM.

Alfanumerické štítky
Záznam upínací sestavy je snadný díky tomu, že každá základní deska QuickLoad má alfanumericky označenou mřížku a každá upínací komponenta je jasně označena číslem dílce.

Kompatibilita softwaru FixtureBuilder
Software FixtureBuilder lze použít pro návrh a dokumentaci konfigurací lišty QuickLoad a modulárních upínacích sad. Díky pracovním pokynům k sestavení lze každou konfiguraci snadno reprodukovat.

Modulární upínací prvky
S manipulačním systémem QuickLoad lze používat řadu modulárních upínacích prvků společnosti Renishaw. V internetovém obchodě je k dostání široká nabídka upínacích komponent se závity M4, M6, M8 a 1/4-20.

Robustní základní desky
Manipulační systém QuickLoad využívá předností prvotřídních hliníkových eloxovaných upínacích desek QuickLoad™ s tvrdou povrchovou úpravou. Jsou dodávány s velikostmi závitů M6; velikosti závitů M4, M8 a 1/4-20 je možné vyrobit je na zakázku.

Metrologické upínací stavebnice pro systém Equator™

Naše upínací přípravky pro systém Equator obsahují speciálně navržené upínací desky s 3bodovým kinematickým systémem pro rychlou montáž a demontáž ve stroji. Spolehlivé spojení upínací desky se strojem zaručuje, že každý přípravek lze opakovaně umístit a bezpečně upevnit. Díky tomu lze měnit kontrolované dílce v systému Equator během několika sekund.

Upínací přípravky Renishaw pro systém Equator zvyšují výrobní kapacitu, opakovatelnost a přesnost kontrolního procesu díky rychlému, snadno konfigurovatelnému sestavení.

Otvory v upínacích deskách jsou označeny. Díky tomu lze snadno zdokumentovat souřadnice jednotlivých stavebnic a sestavu opakovaně rozebírat a sestavovat.
Všechny komponenty jsou dotahovány ručně bez použití speciálních nástrojů.
Upínací komponenty lze snadno sestavit tak, že jsou v minimálním kontaktu se součástí, takže během kontroly není dráha sondy ničím omezena.

Upínací desky jsou hliníkové odlitky, opatřené tvrzeným eloxovaným povlakem odolným proti opotřebení a poškrábání. Dodávají se v provedení se závitovými otvory M4, M6, M8 nebo 1/ 4-20.

Ohledně požadavku na libovolný upínací přípravek pro Equator nám pošlete jeden z následujících zakázkových formulářů nebo kontaktujte vašeho místního prodejce.

Detailní pohled na pracovní prostor systému Equator™

Internetový obchod

Navštivte internetový obchod Renishaw pro objednání manipulačního systému QuickLoad™ nebo upínacích prvků pro Equator.

Nakupujte online

Další zdroje

  • Brožura:  Upínací stavebnice Brožura: Upínací stavebnice
  • Technical specifications:  Renishaw metrology fixturing Technical specifications: Renishaw metrology fixturing [en]
 

Kontaktujte ještě dnes náš prodejní tým

Kontaktujte vaše místní zastoupení společnosti Renishaw získejte více informací a promluvte si s odborníkem.