Přeskočit navigaci

Laserový snímač HS20 společnosti Renishaw je zásadní součástí klíčových zařízení mnoha uživatelů.

Na veletrhu EMO 2013 bude představen zásadně modernizovaný nástupce osvědčeného laserového snímače HS10, který díky možnosti měření až do 60 m našel uplatnění v mnoha aplikacích pro velké obráběcí stroje v leteckém průmyslu.

10.06.13

HS20 s optickými prvkyNa veletrhu EMO 2013 bude představen zásadně modernizovaný nástupce osvědčeného laserového snímače HS10, který díky možnosti měření až do 60 m našel uplatnění v mnoha aplikacích pro velké obráběcí stroje v leteckém průmyslu.

Vzhledem ke skutečnosti, že se blížil konec provozní životnosti mnoha snímačů HS10 instalovaných v devadesátých letech, prokázala společnost Renishaw zodpovědnost vůči svým zákazníkům vývojem jeho nástupce, nového snímače HS20. HS20 nahrazuje stávající produkt HS10. Připojovací rozměry byly z důvodu vzájemné zaměnitelnosti zachovány shodné s předcházejícím provedením. Vnitřní provedení bylo zcela přepracováno s využitím mnoha moderních řešení osvědčených v současném laserovém interferometru Renishaw XL-80. Elektronická výbava včetně desek plošných spojů (vyráběných ve vlastním závodě Renishaw) využívá nejnovější technologie povrchové montáže a poskytuje ještě větší odolnost a spolehlivost.

Snímač HS20 rovněž disponuje konfiguračními přepínači pro externí nastavení konfigurace a přídavným vstupem napětí 24 V. Toto řešení eliminuje pokles napájecího napětí u instalací, které vyžadují velkou vzdálenost mezi snímačem a kompenzátorem vlivu prostředí RCU. Jednotky RCU10 umožňují díky kompenzaci výstupního signálu snímače v reálném čase zachovat jeho přesnosti i během měnících se podmínek okolního prostředí.

Proč použít laserový snímač polohy

Zjištění stavu obráběcího stroje ještě před začátkem obrábění a následná kontrola obrobku po dokončení procesu může významně omezit zmetkovost i neplánované odstávky stroje, což má přímý vliv na snížení výrobních nákladů.

U velkých obráběcích strojů (běžně používaných v leteckém, kosmickém a lodním průmyslu) je toto snížení nákladů ještě důležitější vzhledem k velikosti a ceně vyráběných dílců (materiálové náklady, náklady vynaložené na velmi přísné postupy zajištění jakosti a náklady na provozní hodiny velmi drahých obráběcích strojů). Současně platí, že nezanedbatelnou část nákladů na tyto stroje tvoří jejich lineární stupnice. Obvyklá provedení těchto stupnic je obtížné na velké stroje přesně nainstalovat, podléhají vlivu teplotní roztažnosti a ve velkých délkách jsou drahé.

Montáž, nastavení a vyrovnání laserových snímačů jsou bezproblémové. Laserové snímače navíc přinášejí přesnost laserového měření, běžně spojovanou s kalibračními lasery, přímo na obráběcí stroj. Měření jsou nezávislá na teplotní roztažnosti stroje a za provozu poskytují mimořádně vysokou opakovatelnost i spolehlivost. Installation, set-up and alignment are straight forward.

Zavádění nových velkých strojů v leteckém a kosmickém průmyslu (včetně strojů pro řezání kompozitních desek vysokotlakým vodním paprskem) určuje poptávku po nových typech laserových odměřovacích systémů. Společnost Renishaw využívá veletrh EMO jako příležitost k uvedení laserového snímače HS20 na trh a zároveň tím zajišťuje pokračující podporu tomuto specializovanému sektoru obráběcích strojů.

Více informací o laserovém snímači HS20 s dlouhým dosahem společnosti Renishaw najdete na www.renishaw.com/HS20

Materiály ke stažení

Registrace k odběru nových zpráv

Zaregistrujte se k pravidelnému odběru novinek zveřejňovaných společností Renishaw