Přeskočit navigaci

Kalibrace strojů a zařízení

XI Squadron Typhoon při východu slunce na Akrotiri, Cyprus © BAE Systems

Díky Ballbaru společnosti Renishaw jsme znovu oživili dominantní CNC obráběcí stroj v našich dílnách. BAE Systems nyní těží z významného zvýšení produktivity a kvality.

BAE Systems (UK)

Systém ballbar QC20-W

Diagnostický systém ballbar provádí jednoduchou a rychlou kontrolu přesnosti CNC obráběcích strojů v souladu s uznávanými mezinárodními normami. Umožňuje testovat a sledovat přesnost strojů, rychle diagnostikovat problémy vyžadující údržbu stroje a identifikovat zdroje chyb, které jsou jejich příčinou.

Kontrola stavu stroje skenovací sondou

Stav stroje lze spolehlivě ověřit také 3D skenováním. Měřicí cyklus ověří stav geometrie stroje za méně než jednu minutu. Významně se tak omezuje riziko vzniku zmetků způsobených špatným stavem stroje. Test stroje, který aplikace generuje, lze začlenit do CNC obráběcího cyklu. To poskytuje důvěru ve stav stroje ještě před zahájením obrábění.

AxiSet™ Check-Up

Rychlá, automatická kontrola stavu víceosých obráběcích strojů. AxiSet Check-Up nabízí snadný a spolehlivý způsob pro analýzu vlastností rotačních os a identifikaci problémů způsobených nesprávným seřízením stroje, kolizemi nebo opotřebením.