Přeskočit navigaci

Doteky a upínací stavebnice

Případová studie YPC: příklad využití modulárního upínacího systému

Krátce řečeno, vytvoření upínacích stavebnic pro CMM niž není nepřesnou, obtížnou a časově náročnou záležitostí. Nyní cítíme, že máme mnohem lepší kontrolu.

Tritech Precision Products Yeovil (UK)

Diamantové doteky OPTiMUM™

Doteky OPTiMUM nabízejí dlouhodobě výkonné skenování v náročných aplikacích. Kuličky s diamantovým povlakem zachovávají svůj kulovitý tvar a během skenování dílce netrpí `ubýváním` materiálu nebo předčasným opotřebením. Doteky s diamantovým povlakem mají řadu předností, včetně zvýšené životnosti a snížení prostojů při rekalibraci a kontrole.

Manipulační systém QuickLoad™ pro souřadnicové měřicí stroje

Manipulační systém QuickLoad ve spojitosti s upínacími deskami QuickLoad, které se k liště upevňují pomocí rychloupínacích magnetů a polohovacích kolíků. Upnutí kontrolovaného dílu je opakovatelné a naprosto bezpečné.

Manipulační systém QuickLoad nabízí rychlé, snadné a opakovatelné vkládání dílců do pracovního prostoru stroje. Dílce mohou být upevňovány na různých upínacích deskách, které lze libovolně vkládat do stroje. Cílem výměnné konstrukce lišt a desek je maximalizovat schopnost operátora stroje rychle kontrolovat a vyměňovat kontrolované díly.

Zakázkové doteky vyrobené 3D tiskem

3D tisk z kovů je flexibilní a výkonná technologie pro tvorbu dílců u nichž nelze použít tradiční výrobní metody. Příkladem mohou být složité tvary s vnitřními podpůrnými strukturami. Doteky z 3D tiskárny mohou být vytvořeny a přizpůsobeny prakticky pro libovolnou aplikaci.

Zakázkový servis doteků

U mnoha měřicích úloh spočívá řešení ve správné volbě doteku. Volba doteku ovlivňuje přístup k prvkům obrobku, kontrolní časy i výkonnost sondy.

Všechny jmenované aspekty jsou při návrhu doteku brány v úvahu. Výběr vhodného materiálu a konstrukce doteku ovlivňují měřicí výkon sondy.

Zaměřeno na optické systémy

Použití metrologických upínacích stavebnic Renishaw pro optické systémy snižuje nepřesnost měření, šetří čas a zvyšuje produktivitu. Společnost Renishaw vyvinula řadu upínacích stavebnic pro optické měřicí stroje. Průsvitné akrylové upínací desky umožňují používat podsvícení často využívané při práci na optických měřicích strojích. Rohová (corner) technologie QuickLoad™ slouží pro rychlé a snadné umístění desky, které umožňuje rychlé a opakovatelné upínání.