Přeskočit navigaci

Advanced Diagnostic Tools pro optické snímače

Společnost Renishaw nabízí řadu diagnostických nástrojů Advanced Diagnostic Tools, které pomáhají s náročnými instalacemi pro řízení pohybu. Prozkoumejte funkčnost těchto nástrojů i to, jak mohou zrychlit a usnadnit seřízení a diagnostiku snímačů.

Optimalizujte instalaci vašeho řízení pohybu

Nástroje Advanced Diagnostic Tools ADTi-100, ADTa-100 a ADTpro-100 získávají v reálném čase komplexní data z optických snímačů Renishaw. Tyto informace se zobrazují na integrálním dotykovém displeji zařízení ADTpro-100 nebo prostřednictvím uživatelsky přátelského rozhraní softwaru Renishaw ADT View na tabletu nebo počítači se systémem Windows™.

Nastavovací LED dioda obecně dostačuje pro seřízení snímače, avšak nástroje Advanced Diagnostic Tools lze použít jako pomoc při náročnějších instalacích. Hlásí též podrobnosti o výkonu snímače jako pomoc při hledání závad a pro zamezení dlouhým prostojům stroje.

Zařízení ADTi-100 a ADTpro-100 mohou být připojena in-line mezi inkrementální čtecí hlavu snímače a řídicí jednotku pohybu, což poskytuje v reálném čase trvalou zpětnou vazbu dat snímače.

Zvýšení výkonu snímače s nástroji Advanced Diagnostic Tools

Sledováním níže uvedeného videa pochopíte, jaké výhody mohou nástroje Advanced Diagnostic Tools přinést vaší instalaci snímače.

Jaké výhody mají Renishaw Advanced Diagnostic Tools?

Tři modely nástrojů Advanced Diagnostic Tools nabízejí řadu funkcí pro inkrementální a absolutní optické snímače.

ADTi-100

ADTi-100 je kompatibilní se sortimentem inkrementálních optických snímačů Renishaw, které pracují se softwarem ADT View. Ten nabízí vizuální indikaci následujících výstupů čtecí hlavy:
⦁ Intenzita signálu – zobrazení velikosti signálu, fázování referenční značky, případně koncových vypínačů a umožňuje spuštění kalibrace systému.
⦁ Lissajousův graf – zobrazení kvality výstupního signálu čtecí hlavy.
⦁ Intenzita signálu proti poloze – Graf intenzity signálu podél celé osy lze použít pro optimalizaci instalace, pomoc při diagnostice a pro ověření, že servis u zákazníka byl proveden správně.
⦁ Rychlost – zobrazení aktuální rychlosti systému.
⦁ Indikátor polohy (DRO) – digitální zobrazení polohy systému.

ADTa-100

ADTa-100 obsahuje pole sedmi vícebarevných LED diod pro indikaci intenzity signálu. To umožňuje rychlou kontrolu nastavení čtecí hlavy bez použití počítače nebo laptopu. Po připojení k počítači s Windows má ADTa-100 rozhraní se softwarem ADT View ke zobrazení následujících výstupů čtecích hlav pro absolutní snímače Renishaw:
⦁ Indikátor polohy (DRO) – digitální zobrazení polohy systému.
⦁ Intenzita signálu proti poloze – Graf intenzity signálu podél celé osy lze použít pro optimalizaci instalace, pomoc při diagnostice a pro ověření, že servis u zákazníka byl proveden správně.
⦁ Pro sériové interfacy obsahující funkci nastavení nuly (set zero) to lze aktivovat prostřednictvím rozhraní softwaru ADT View.

ADTpro-100 (k dispozici na předobjednávku)

ADTpro-100 nabízí barevný dotykový displej zobrazující detailní informace snímače bez nutnosti připojení k externímu počítači. Nevyžaduje další seřizovací vybavení. ADTpro-100 je kompatibilní s inkrementálními optickými snímači Renishaw. Kompatibilita s absolutními optickými snímači Renishaw bude brzy doplněna.
⦁ Je vybaven USB portem, který umožňuje použití se softwarem ADT View, když je zapotřebí větší zobrazení.
⦁ Může být také použit v zabezpečených pracovních oblastech, protože nemá kameru ani bezdrátové funkce, což je v souladu s nejpřísnějšími kontrolami přístupu do výrobních závodů.

Kompatibilita a hlavní funkce

Kompatibilita snímačů a hlavní funkce

ADTi-100

(Objednací číslo: A-6195-0100)

Advanced Diagnostic Tool ADTa-100

ADTa-100

(Objednací číslo: A-6525-0100)

Advanced Diagnostic Tool ADTi-100

ADTpro-100 (předobjednávka)

(Objednací číslo: A-6647-0100)

Advanced Diagnostic Tool ADTpro-100

TONiC™



Zatrhněte

ATOM™



Zatrhněte

QUANTiC™

Zatrhněte


Zatrhněte

VIONiC™

Zatrhněte


Zatrhněte

ATOM DX™

Zatrhněte


Zatrhněte

RESOLUTE™


Zatrhněte


EVOLUTE™


Zatrhněte


FORTiS™


Zatrhněte


Použití se softwarem ADT View

Zatrhněte

Zatrhněte

Zatrhněte *

Samostatný

(Nevyžaduje počítač)


Zatrhněte

Zatrhněte

* Kompatibilní s příští verzí softwaru ADT View

Co je software Renishaw ADT View?

ADT View je snadno použitelný software, který lze stáhnout; slouží ke zobrazování komplexních dat v reálném čase získaných z ADT. Intuitivní softwarové rozhraní poskytuje řadu cenných funkcí, zobrazuje podrobnost informace získané z ADT a nabízí několik možností exportu a ukládání klíčových dat.

ADT - softwarová kalibrace

Software ke stažení a poznámky k vydání

SoftwareVerze ke staženíKompatibilní odměřovací systémyDiagnostické nástrojeStažení odkazů
Software ADT View3.12.0.0

QUANTiC, ATOM DX, VIONiC, RESOLUTE, EVOLUTE, FORTiS

ADTi-100, ADTa-100

Stáhnout software

Poznámky k vydání

Dokumentace ke stažení

(STP Viewer vyžadovaný pro modely CAD)