Přeskočit navigaci

Společnost Renishaw představuje nové softwarové aplikace pro CNC obráběcí stroje

čtvrtek 8. června 2017

Intuitivní, snadno použitelné aplikace pro měření a kontrolu součástí.

Společnost Renishaw, přední výrobce strojírenské technologie, představí na veletrhu EMO Hannover 2017 (18.–23. září, hala 6, stánek B46) nové softwarové aplikace pro obráběcí stroje.

Výrobci obráběcích strojů stále častěji využívají řídící systémy založené na platformě Microsoft® Windows® s dotykovými obrazovkami. Dotykové obrazovky jsou ideálním ovládacím prvkem pro měřicí aplikace. Společnost Renishaw uvádí na trh několik nových softwarových aplikací určených pro snadné a rychlé měření přímo na obráběcích strojích. Díky využití těchto aplikací je možné minimalizovat dobu měření a maximalizovat produktivitu.

Tyto inovativní aplikace s intuitivním ovládáním jsou skvělým nástrojem zejména pro uživatele, kteří nemají znalosti z programování v G-kódu ani zkušenosti s měřením pomocí měřicích sond. Nabízejí však komfortní služby i zkušeným uživatelům.

Aplikace Set and Inspect je určená ke kalibraci sond, ustavování obrobků, ustavování nástrojů a měření součástí. Použití aplikace je tak snadné, že nevyžaduje žádné zaškolení. Stačí vybrat ikonu požadovaného měřicího cyklu z nabídky a vložit nezbytné údaje do příslušných políček. Aplikace udělá zbytek za vás. Automaticky vytvoří požadovaný příkaz a načte jej do řídicího systému. Významně se tak zkracuje doba programování a prakticky se eliminuje riziko chyb při zadávání dat. Výsledky měření lze okamžitě prohlížet na obrazovce. Zobrazuje se jmenovitá hodnota prvku, skutečná hodnota a velikost odchylky od jmenovité hodnoty.

Kromě tohoto základního provozního režimu Single cycle nabízí aplikace také režim Program builder, který umožňuje vytváření složitějších měřicích cyklů. Měřicí cykly se vytvářejí vždy pro jeden měřený prvek. Jednotlivé cykly však mohou být spuštěny také společně jako jeden program pro měření více prvků najednou. Takový program lze vložit do NC kódu jako podprogram.

Aplikace Set and Inspect je kompatibilní s řídicími systémy Fanuc, Mazak, Mitsubishi a Okuma. Instaluje se do řídicích systémů s operačním systémem Microsoft® Windows® nebo na tablety s operačním systémem Windows připojené k řídicímu systému. Konfigurovatelné nabídky umožňují jednoduchou instalaci na tříosá a pětiosá obráběcí centra, soustruhy a multifunkční stroje.

Doplňující funkcí je možnost vytváření protokolů o měření v reálném čase. Aplikace je ideálním nástrojem pro základní vytváření protokolů o vývoji a vytváří vizuální grafická znázornění dat měření a zobrazuje stav vyhovění, nevyhovění a varování u každého měření. Naměřená data lze archivovat a prohlížet později. To umožňuje využití pro identifikaci dlouhodobějších trendů nebo vlivu teplotních změn a plánovat úkony preventivní údržby.

Aplikaci lze také používat také k zobrazení dat získaných pomocí jiného softwaru od společnosti Renishaw pro obráběcí stroje a řady originálních snímacích cyklů.

Dokumenty ke stažení

Chcete-li získat více obrazů, videí nebo informací o společnosti Renishaw a jejích produktech, navštivte náš Media Hub.