Přeskočit navigaci

Sonda SFP2 pro měření drsnosti povrchu pro systém REVO®

Sonda REVO® SFP2 činí z měření drsnosti povrchu nedílnou součást automatického měřicího procesu.

Měření drsnosti povrchu

Měření drsnosti povrchu tradičně vyžadovalo ruční měřicí přístroj nebo přemístění součásti na jednoúčelový měřicí stroj. Multisenzorový systém REVO všechno mění. Z měření drsnosti povrchu činí nedílnou součást měření na CMM a umožňuje vám přecházet mezi skenováním a měřením drsnosti povrchu. Tato jedinečná funkce umožňuje analýzu drsnosti povrchu plně integrovat do jedné zprávy z měření.

Měření drsnosti povrchu automatizované díky SFP2 s technologií pětiosého měření nabízí značné úspory času, méně manipulace s díly a vyšší návratnost investice do CMM.

Měření bloku motoru pomocí REVO SFP2

Systém SFP2 – funkce a výhody

Systém SFP2 se skládá ze sondy a řady modulů, které jsou automaticky zaměnitelné za všechny další sondy dostupné pro systém REVO, což zajišťuje flexibilitu a snadný výběr optimálního nástroje pro kontrolu široké škály prvků, a to vše na jedné platformě CMM. Data sejmutá jakýmkoliv snímačem jsou automaticky vztažena ke stejné základně určené hlavou REVO.

  • Měření drsnosti povrchu je plně integrováno do standardního programu měření na CMM díky automatické výměně sondy SFP2 a držákům doteků využívajících stojan MRS-2 a porty RCP TC-3.
  • Sonda SFP2 využívá možnosti neomezeného polohování a pětiosého měření hlavy REVO-2.
  • Přístup k obtížně dosažitelným prvkům je zajištěn nedílnou osou C sondy spojenou s různými geometriemi kuliček a kloubovým spojem mezi modulem a držákem.
SFP2 v leteckém průmyslu
  • Technical features overview of SFP2 for the REVO® 5-axis multi-sensor system [en]

Parametry sondy

  • Sonda SFP2 je sonda s opěrkou opatřená diamantovým hrotem doteku o poloměru 2 µm, 5 µm nebo 10 μm. Patka je přitlačována k povrchu regulovanou silou cca. 0,2 N, zatímco na hrot doteku působí síla 0,003 N.
  • SFP2 lze používat v otvorech od průměru 5 mm (0,2“).
  • Rozsah měření drsnosti povrchu: Ra 6,3 μm až 0,05 μm (250 μ“ až 2 μ“).
  • Výstup: Ra, RMS a data v Raw formátu jsou odesílána z programu UCCServer do metrologického software kompatibilního s protokolem I++ DME. Data v Raw formátu je pak možné využít pro analýzu ve specializovaném softwaru.
  • Kalibrace snímače drsnosti povrchu sestává z měření kalibračního artefaktu SFA, namontovaného v portu zásobníku MRS-2. Kalibrační software automaticky nastaví výstup sondy v souladu s kalibrovanou hodnotou artefaktu.
  • Modul SFP2 obsahuje integrovanou motorickou osu C, která umožňuje orientovat měřicí hrot sondy do všech požadovaných poloh kolem součásti.

Moduly sondy SFM

Specializované moduly řady SFM byly navrženy tak, aby poskytovaly jedinečné možnosti přístupu i pro ty nejnáročnější aplikace průmyslové metrologie.

Každá řada modulů má jedinečné konstrukční vlastnosti a optimální využití: od řady A pro obecné účely, která byla navržena s ohledem na vysokou výkonnost při měření těsnících ploch bloku motoru a ložiskových čepů klikové hřídele, až po řadu E, která se vyznačuje dvoudílnou patkou se středovým dotekem a je ideální pro krátké měření v malých otvorech, jako je tomu například v případě těles ventilů automatické převodovky.

Každý modul má jedinečnou geometrii a rovněž kloubový spoj, který umožňuje zvolit úhel mezi držákem pro měření drsnosti povrchu (SFH) a modulem pro měření drsnosti povrchu SFM v rozsahu 180° pomocí nástroje na ustavení modulu MST.

Moduly měření kvality povrchu - SFM-A1 a SFM-A2
Moduly SFM-E2 pro kontrolu drsnosti povrchu

Rozšířená záruka

Pro váš klid nabízíme pro CMM produkty až tříletou záruku. Rozšíření záruky lze sjednat během prvních tří měsíců od zakoupení. Kontaktujte svého prodejce.

Informace o produktech