Přeskočit navigaci

RESOLUTE™ se sériovou komunikací FANUC

Absolutní snímač RESOLUTE™ se sériovou komunikací FANUC je teď k dispozici v lineárním provedení

Absolutní snímač RESOLUTE, který je teď k dispozici se sériovou komunikací FANUC v lineárním provedení, přičemž nabízí přesnost nižší než jeden mikron a rozlišení do 1 nm. Řada snímačů RESOLUTE je proto ideální pro výrobce přesných obráběcích strojů, kteří vyžadují větší výkon na lineárních osách. Snímače nabízejí nižší kolísání rychlosti, vyšší tuhost pohonů a snížení poštu chyb hystereze.

Schéma vnitřního řešení absolutního optického snímače RESOLUTE™ RESOLUTE je pravý absolutní snímač, což znamená, že určuje absolutní polohu ihned po zapnutí, čímž odpadá potřeba bateriového zálohování nebo nájezdu do referenční polohy. Využívá inovativní detekční metodu, podobně jako ultra vysokorychlostní digitální kamera, která čte z neopakující se stupnice s čárovým kódem s jemným dělením. Dokonce při rychlosti do 100 m/s jsou obrázky zaznamenány, analyzovány a interpolovány v jemných rozlišeních až 1 nm.

Sloupec průmyslových řídicích jednotek a pohonů Tato metoda se vyznačuje vynikající odolností proti znečištění díky důmyslné křížové kontrole a schopnosti odpuzovat nečistoty, a také schopnosti dosáhnout širokých nastavovacích a provozních tolerancí. Bezpečnost je zajištěna prostřednictvím jedinečného vestavěného samostatného kontrolního algoritmu snímače RESOLUTE, který neustále sleduje polohu a zajišťuje, že všechny problémy jsou signalizovány dříve, než se dostanou do řídicí jednotky.

Také kombinace vysoce výkonné čtecí hlavy a vynikající technologie měřítka přinášejí uživatelům přesnější zpětnou vazbu snímače. Dynamická odezva je značně vylepšena díky řízení chyby interpolace (SDE) v rozsahu ± 40 nm, kolísání signálu (šum) nižšímu než 10 nm RMS a bezdotykovému provedení, které odstraňuje mechanickou neurčitost křehkých kolových vozíčků, nacházejících se uvnitř běžných uzavřených lineárních snímačů pro obráběcí stroje.

Celková přesnost lepší než ±1 µm je nabízena jako standard u stupnic RELA Invar®, zatímco stupnice z nerezové oceli RSLA nabízejí velmi vysokou přesnost u dlouhých délek až do 5 m. K dispozici jsou také masivní ocelové páskové stupnice RTLA a RTLA-S s přesností ± 5 µm/m, v délkách do 10 m a s rychlejší a jednodušší montáží.

Lineární absolutní snímače RESOLUTE se sériovou komunikací FANUC se používají ve velmi přesných obráběcích strojích, bruskách a soustruzích s diamantovými nástroji. Řada absolutních snímačů je dostupná rovněž v úhlovém provedení a s různými protokoly rozhraní a průmyslovými servopohony a řídicími jednotkami.

Invar® je registrovaná ochranná známka Arcelor Mittal.

Celý článek

Zprávy ke stažení