Přeskočit navigaci

Renishaw vstupuje na trh modernizace CMM s řešením „Vše na jednom místě“

Uživatelé všech značek CMM (souřadnicových měřicích strojů) mají nyní možnost zdokonalit jejich měřící funkce díky retrofitu společnosti Renishaw.

Prvky modernizace souřadnicových měřicích strojůSpolečnost Renishaw spojuje technologii a zdroje, aby mohla nabídnout uživatelům souřadnicových měřicích strojů (CMM) kompletní řešení modernizace představující rentabilní přechod s nízkým rizikem k její revoluční technologii pětiosého měření REVO™.

Renishaw dnes může poskytnout kompletní nabídku modernizace CMM založenou na ověřené univerzální řídicí jednotce UCC2 pro CMM a na novém metrologickém softwaru MODUS™ pro tyto stroje. Díky kombinaci této bezkonkurenční nabídky spínacích dotekových, skenovacích a pětiosých snímačů a nedávných investic do personálu a zařízení s akreditací UKAS má společnost Renishaw pohromadě všechny prvky k vytvoření kompletního řešení pro modernizaci CMM strojů.

Právě teď k dispozici revoluční technologie pro všechny uživatele souřadnicovým měřících strojů

I když byl jedinečný systém pětiosého měření REVO® společnosti Renishaw už nějakou dobu dostupný prostřednictvím značek Mitutoyo, Wenzel, Dukin a Metris, uživatelé jiných strojů až doposud nemohli tuto revoluční technologii využít. Provozní výhody, jako je zvýšená produktivita, zkrácené časy kontrol a vyšší automatizace úkolů měření, jsou nyní dostupné všem uživatelům souřadnicových měřicích strojů.

Ben Taylor - Assistant Chief Executive „Představení našeho nového softwaru MODUS™ a naše investice do nového personálu a zařízení po celém světě ukazují, jak vážně přistupujeme k našemu vstupu do podnikání s modernizací CMM,“ podotýká Ben Taylor, náměstek výkonného ředitele společnosti Renishaw. Pokračuje: „V současné době můžeme nabídnout uživatelům všech značek souřadnicových měřicích strojů - včetně značky Hexagon a Zeiss - kompletní řešení, které zahrnuje po všech stránkách špičkovou technologii i jistotu servisu a podpory přímo od společnosti Renishaw. A navíc zákazníci, kteří zakoupí retrofit balíček, budou mít výhodu okamžitého přístupu k našim budoucím inovacím měřicí techniky.“


Profesionální přístup minimalizuje riziko

„My ve společnosti Renishaw věříme, že zákazníci, kteří si pořídí retrofit balíček pro souřadnicový měřicí stroj, mají právo očekávat od upgradu pro tento stroj stejnou úroveň profesionality i kvality, jakou získají nákupem nového CMM,“ prohlašuje Brian Gow, ředitel marketingu divize CMM produktů společnosti Renishaw. Pokračuje: „Realizujeme důkladnou prohlídku stroje, která zhodnotí mechanické i elektrické komponenty každého CMM a umožňuje nám zaručit určitou úroveň výkonu systému, takže zákazník ví, co dostane, dříve než začneme. Po stovkách provedených modernizací UCC jsme si vybudovali rozsáhlou databázi znalostí o instalacích CMM, takže můžeme zajistit „plug and play“ řešení instalace této řídicí jednotky. A v neposlední řadě mohou mít zákazníci díky naší certifikaci UKAS důvěru v přesnost svého modernizovaného stroje. Zajistit úroveň služeb, kterou se zákazníci společnosti Renishaw naučili očekávat, záleží hlavně na řízení detailů.“

Pohotový servis a podpora

Společnost Renishaw si je vědoma toho, že uživatelé souřadnicových měřicích strojů vyžadují vysokou úroveň využití stroje a že jsou tedy pohotový servis a informovaná podpora maximálně důležité. Společnost Renishaw nabízí zákazníkům, kteří zakoupí retrofit balíček, flexibilní řadu možných smluv na údržbu, mezi něž patří údržba softwaru; kalibraci, preventivní údržbu a podporu v nouzových případech; podporu mimo pracovní dobu a doplňující školení software. Každá smlouva je „šitá na míru“, takže si zákazník může zvolit kombinaci služeb, která odpovídá jeho potřebám. Nabízíme i možnost převedení nevyužitých dnů do dalšího období.

K dispozici je i řada online zdrojů dostupných na stránce renishaw.com, mezi něž patří témata nápovědy s možností hledání přes Google, časté dotazy a odpovědi, diskuzní fórum, softwarové aktualizace plus možnost zaznamenávat požadavky o nápovědu.

Investice do personálu a zařízení

Aby vyhověla potřebám zákazníků, kteří si zakoupí retrofit balíček pro CMM, v oblasti instalace a podpory, investovala společnost Renishaw do nového personálu a zařízení. Sem patří nedávná akvizice Qualis Service GmbH, firmy nabízející servis pro CMM s inženýry pracujícími v terénu po celém Německu. V USA a v Evropě jsme také přijali nový personál pro prodej a aplikace.

Společnost Renishaw také založila výrobní jednotku ve Woodchesteru, Gloucestershire, Velká Británie, která se věnuje výhradně sestavování a testování modernizačních sad. Tento přístup k modernizaci minimalizuje dobu potřebnou na místě instalace, protože systém je předběžně otestován a připraven k použití ještě před tím, než se dostane k zákazníkovi. Uvedené zařízení je kopírováno důležitými zastoupeními společnosti Renishaw po celém světě.

Prvky úspěchu

V současné době může společnost Renishaw nabídnout nejmodernější technologii pro inovaci souřadnicových měřicích strojů včetně snímačů, ovladače a metrologického softwaru.

REVO kontrolující disk s lopatkováním Oceněný systém pětiosého měření REVO nabízí bezprecedentní rychlosti měření, zkrácenou dobu kalibrace a flexibilní přístup k prvkům, čemuž se systémy s indexovatelnou hlavicí nebo pevné snímací systémy nemohou rovnat. Systém REVO, nabitý inovativní technologií, umožňuje uživatelům souřadnicových měřicích strojů měření tvarů prvků s vyšší výkonností měření a při sníženém počtu zásahů obsluhy. Díky programovatelné výměně snímacích doteků a měřicích modulů mohou uživatelé systému REVO zautomatizovat i ty nejsložitější úkoly měření. Navíc plánované snímače REVO, z nichž první nabídne měření drsnosti povrchu pomocí souřadnicových měřicích strojů (je k dispozici od roku 2009), umožní poprvé integrovat dnes manuálně náročné úkoly prokazování kvality do procesu kontroly CNC.

Navíc k systému REVO si zákazníci, kteří zakoupí retrofit balíček, mohou také vybírat z rozsáhlé nabídky spínacích dotekových a skenovacích snímačů osazených do běžné indexovatelné hlavice PH10 společnosti Renishaw. Díky automatickým funkcím, jako je např. výměna doteku a snímače, jsou k dispozici vysoké výkony vhodné pro mnoho různých měření. Vzhledem ke společné platformě pro řídicí systém a software mají zákazníci, kteří si vyberou tyto snímače, otevřenou rentabilní cestu k modernizaci na pětiosé měření při změně jejich potřeb.

Univerzální řídicí jednotka UCC2 pro souřadnicové měřicí stroje od společnosti Renishaw je ústředním prvkem retrofit balíčku Renishaw pro tyto stroje. V kombinaci se servozesilovačem Renishaw umožňuje precizní kontrolu simultánního pohybu až pěti os u strojů všech velikostí. Představuje také jednotku rozhraní pro všechny snímače společnosti Renishaw a umí shromažďovat data povrchu rychlostí až 4.000 bodů za sekundu. Sofistikované mapování chyb stroje je poskytnuto v otevřeném formátu a umožňuje uživatelům provádět jejich vlastní překalibrování. Nabízíme také teplotní kompenzaci. Mimořádně důležitý je i fakt, že UCC2 vyhovuje protokolu I++ DME a umožňuje tak uživatelům použít libovolný měřicí software, který obsahuje klienta I++ DME.

Náhled obrazovky MODUS - kruhový řez Jedním z takových softwarů je i nový balíček MODUS™ společnosti Renishaw. Software MODUS™ poskytuje výkonnou základnu pro 5ti osé měření díky široké škále snímacích sond včetně skenovací hlavice REVO®. Mezi klíčové funkce patří offline programování řízené programem CAD s úplnou simulací a detekcí kolizí pětiosých pohybů, nativní podpora DMIS, certifikované matematické algoritmy, výkonné textové a grafické výstupy a flexibilní výstup výsledných dat. Software MODUS™, který je založený na vysoce oceňovaném metrologickém softwaru Metris Camio, byl vyvinut nově přijatým týmem inženýrů a bude dále zdokonalován tak, aby podporoval všechny budoucí inovace technologií řídicích systémů a snímačů společnosti Renishaw.

 

Nové zprávy

Zaregistrujte se k pravidelnému odběru nových zpráv vydávaných společností Renishaw

Celý článek

Obrázky

Na všechny obrázky a texty se vztahuje autorské právo společnosti Renishaw