Přeskočit navigaci

Renishaw představuje novou bezkontaktní video sondu pro multisenzorový systém REVO®

1. října 2015

Společnost Renishaw uvádí na trh novou sondu pro vizuální měření (RVP – Renishaw Video Probe), určenou pro využití s pětiosým měřicím systémem REVO pro souřadnicové měřicí stroje (CMM). Sonda RVP rozšiřuje možnosti systému REVO o bezkontaktní měření. Celý systém tak nyní umožňuje měřit rozměry dílců opticky, dotykově, skenováním a umožňuje měřit drsnost povrchu

Nová možnost bezkontaktního měření je pro některé specifické aplikace výhodnější než tradiční dotekové měření. Pomocí sondy RVP lze provádět například úplnou inspekci dílů vyrobených z tenkých plechů nebo součástí s velkým počtem malých otvorů o průměru až 0,5mm anebo jiných dílů, u kterých by dotekové měření bylo obtížné. Sonda RVP přináší výjimečné zvýšení výkonu měření. Současně přináší rozšíření možností měřicího stroje díky využití neomezeného polohování hlavice a možnosti pětiosého bezkontaktního měření.

Systém RVP sestává ze sondy a sortimentu výměnných modulů kompatibilních s pětiosých systém REVO. Data sejmutá jakýmkoliv snímačem jsou automaticky vztažena ke stejné základně určené hlavicí REVO. Flexibilita umožňuje zvolit pro jakoukoliv měřicí úlohu vždy optimální nástroj. Vše při jednom upnutí na jednou měřicím stroji.

Použití sondy RVP usnadňuje osvětlení dílu pomocí integrovaného programovatelného LED osvětlení. K dispozici je i možnost prosvícení pozadí dílce pomocí prvku podsvícení včleněného do upínače měřeného dílu.

Systém RVP je stejně jako systém REVO kompatibilní s protokolem I++ DME. Všechny uživatelské funkce zajišťuje metrologický software MODUS™ od společnosti Renishaw. Software MODUS byl nově rozšířen o funkce pro konfiguraci RVP, možnosti zpracování obrazových dat a jejich automatické ukládání pro další úpravu a analýzu.

Návštěvníci se budou moci s novou video sondou Renishaw RVP seznámit na veletrhu EMO 2015 od 5. do 10. října 2015 v hale 5 ve stánku D15.

Další informace najdete na stránce www.renishaw.cz/cmm.

O společnosti Renishaw

Renishaw je jednou z předních světových společností v oboru strojírenských a vědeckých technologií, se zkušenostmi v oblasti měření a zdravotnictví. Společnost dodává výrobky a služby pro mnoho různých aplikací, od výroby proudových motorů a větrných turbín, až po stomatologii a neurochirurgii. Je také vedoucí světovou společností v oblasti aditivní výroby (známé také jako 3D tisk); ve Velké Británii je jedinou firmou vyrábějící průmyslová zařízení pro 3D tisk součástí z práškových kovů.

Renishaw Group má v současné době více než 70 zastoupení ve 33 zemích, kde pracuje přes 4000 zaměstnanců, z nichž 2 600 je zaměstnáno ve Velké Británii. Většina výzkumu, vývoje a výroby probíhá ve Velké Británii. Ve fiskálním roce končícím v červnu 2015 dosáhly prodeje společnosti Renishaw hodnoty 494,7 milionu GBP, z čehož 95% tvořil export. Největšími trhy společnosti jsou Čína, USA, Jižní Korea, Německo a Japonsko.

Dokumenty ke stažení

Chcete-li získat více obrazů, videí nebo informací o společnosti Renishaw a jejích produktech, navštivte náš mediahub.