Přeskočit navigaci

Renishaw GUI cykly

Grafická uživatelská rozhraní pro ustavování dílců, kontrolu obrobku, ustavování nástrojů a kalibraci.

Společnost Renishaw spolupracuje s vedoucími výrobci obráběcích strojů na vytvoření grafického uživatelského rozhraní (GUI) pro ustavování dílců, ustavování nástrojů a kalibraci sond.

Každé GUI poskytuje intuitivní a uživatelsky přátelské prostředí, které uživatele vede procesem používání sond Renishaw pro obráběcí stroje. Tyto aplikace významně zkracují školení spojené s tradičním programováním a usnadňují tak používání měřicích cyklů.

GUI banner

Uživatelská rozhraní (GUI), která zvyšují použitelnost a eliminují nutnost ručního nastavení, nabízejí snadnou obsluhu a vedou uživatele kalibrací sondy, ustavením nástroje a kontrolu obrobku.

Typy uživatelských rozhraní (GUI)

GUI se dělí typicky na dvě kategorie;

GUI, která jsou začleněna do řídicího systému obráběcího stroje výrobcem stroje (plně integrované) a GUI, která mohou být buď instalována výrobcem stroje, nebo v rámci modernizace (modernizovatelná*).

V následující tabulce je uvedeno několik dostupných GUI kompletů; o úplný seznam požádejte vaši místní pobočku společnosti Renishaw.

Plně integrovaná GUIŘízení/stroj
Fanuc GUIDoosan, Hwacheon, Leadwell, TongTai, Victor, YCM a YouJi
GUI bezkontaktního ustavení nástrojůSiemens
Modernizovatelná* GUIŘízení/stroj
Set and InspectFanuc, Hartford, Kitamura, Matsuura, Mazak, Mitsubishi, Okuma
GoProbe iHMISystémy Fanuc Plus CNC a Fanuc ROBODRILL s interfacem iHMI
GUI bezkontaktního ustavení nástrojůHeidenhain
*Může vyžadovat opce řídicího systému stroje a/nebo API Podrobnosti viz katalogové listy produktu.

Fanuc GUI

Tato GUI jsou pro řídicí systémy Fanuc a nepodporují operační systém Windows; jsou plně integrovaná do řídicího systému stroje jeho výrobcem. GUI poskytují cykly pro ustavování dílců, kontrolu a kontaktní i bezkontaktní ustavování nástrojů.

GUI Renishaw v řídicím systému Fanuc

GUI bezkontaktního ustavení nástrojů

GUI bezkontaktního ustavování nástrojů nabízí uživatelsky přátelské rozhraní se širokým spektrem cyklů bezkontaktního ustavení nástrojů, což zrychluje a usnadňuje proces měření na stroji.

GUI Siemens a Heidenhain

Set and Inspect

Set and Inspect je jednoduchá a intuitivní aplikace snímacích sond určená zákazníkům, kteří požadují jednoduše řešené snímání. Aplikaci lze instalovat do řídicích systémů s operačním systémem Microsoft® Windows®, nebo do tabletů s Windows, připojených k řídicímu systému přes Ethernet.

Aplikace Set and Inspect může být osazena jak výrobcem stroje, tak v rámci modernizace.

Aplikace Set and Inspect integrovaná ve stroji s CNC řízením Hartrol Plus

GoProbe iHMI pro systémy Fanuc Plus CNC a Fanuc ROBODRILL s interfacem iHMI

GoProbe iHMI používá operační systém Windows, technologii Fanuc Picture a rozhraní s dotykovým displejem Fanuc iHMI, což je snadno použitelné rozhraní vhodné pro uživatele se žádnými či jen minimálními zkušenostmi se snímáním. Aplikace GoProbe iHMI může být osazena jak výrobcem stroje, tak v rámci modernizace.


GoProbe iHMI pro Fanuc Robodrill

Set and Inspect přispívá ke zdokonalení výrobních procesů

Podívejte se, jak naši zákazníci používají naši nabídku aplikací k obráběcím strojům pro zjednodušení jejich výrobních procesů.

Nová řídicí jednotka Hartrol Plus byla navržena pro snadnou obsluhu našich strojů. Set and Inspect je výborný doplněk, protože jeho grafické uživatelské rozhraní znamená, že operátoři mohou snadno programovat snímací cykly pro obráběcí stroje.

Hartford (Taiwan)