Přeskočit navigaci

Řada snímačů EVOLUTE™

Snímač řady EVOLUTE™, vycházející z osvědčené technologie RESOLUTE™, je pravý absolutní optický snímač s dělením stupnice 50 µm. Má vynikající instalační tolerance, vyšší odolnost vůči znečištění a všestranné metrologické možnosti.

Vysoká provozní integrita je zachována díky inovativním algoritmům zpracování obrazu a optice optimalizované pro odolnost vůči znečištění.

Snímače EVOLUTE odměřují absolutní polohu s rozlišením až 50 nm při rychlostech až 100 m/s.

Snímače EVOLUTE se dodávají s lineárními stupnicemi a nejrůznějšími sériovými interfacy. Všechny varianty (označené logem ADT) jsou kompatibilní s volitelným softwarem Advanced Diagnostic Tool ADTa-100 a ADT View, které získávají komplexní data v reálném čase, umožňující optimalizaci a hledání poruch na místě.

Detail webové stránky: Čtecí hlava EVOLUTE™

Absolutní odměřování polohy

Absolutní piktogram

Řada snímačů EVOLUTE poskytuje absolutní odměřování polohy z jednostopých lineárních stupnic. Poloha je získána bezprostředně po zapnutí bez nutnosti jakéhokoli pohybu, takže tyto snímače jsou vhodné pro široké spektrum aplikací pro řízení pohybu.


Jednoduchá instalace a odolný provoz

Piktogram jednoduché instalace

Použití jednodráhové stupnice s dělením 50 μm propůjčuje odměřovacímu systému EVOLUTE velkorysou instalační toleranci 500 μm (separace čtecí hlav)., zatímco inovativní algoritmy zpracování obrazu a optimalizovaná optika poskytuje zvýšenou odolnost vůči znečištění.


Všestranné metrologické možnosti

Piktogram chyby interpolace (SDE)

Snímače systému EVOLUTE umožňují absolutní odměřování polohy s nízkou chybou interpolace (SDE) ±150 nm a velmi nízkým šumem (jitter) nižším než 10 nm RMS. Díky tomu jsou vhodné pro celou řadu aplikací řízení pohybu s jeho plynulým řízením.

Možnosti lineární stupnice

Typ stupnice

Název stupnice

Přesnost

Rozteč stupnice

Součinitel teplotní roztažnosti při 20 °C

Maximální délka stupnice

Stupnice z nerezové oceli s volitelným vedením

Stupnice RTLA FASTRACK

RTLA50 s volitelnou stupnicí FASTRACK


± 10 μm/m


50 μm


10,1 ±0,2 μm/m/°C


Až 10 020 mm


Volitelný Advanced Diagnostic Tool ADTa-100

Vyspělý diagnostický nástroj ADTa‑100

Čtecí hlavy EVOLUTE jsou kompatibilní se softwarem Advanced Diagnostic Tool ADTa-100 a ADT View. Tyto nástroje poskytují komplexní zpětnou vazbu v reálném čase výhodnou při problematických instalacích a diagnostice. Intuitivní software lze použít pro:

  • Dálkovou kalibraci
  • Optimalizaci signálu v celé délce osy
  • Digitální výstup pozice snímače (vzhledem ke stupnici)
  • Export a ukládání dat
  • Nastavení nuly