Přeskočit navigaci

Nový systém pro jednoduché ustavování délky nástrojů na CNC obráběcích centrech.

1. května 2015

Globální technologická společnost Renishaw představila novou nástrojovou sondu Primo™ LTS (length tool setter). Primo LTS je jednoosá nástrojová sonda, která uživatelům umožňuje nastavit délku nástroje, zkontrolovat poškození nástroje a kompenzovat teplotní změny na CNC obráběcích centrech.

Primo LTS eliminuje potřebu ručního nastavení délky nástroje, které je časově náročné a náchylné k chybám, jež mohou vést k produkci zmetků a vícenákladům spojeným s opravami vadných dílů, k nižší produktivitě a snížení ziskovosti.

Automatizované seřizování délky nástrojů pomocí sondy Primo LTS je až desetkrát rychlejší než ruční nastavování a přináší okamžitou a výraznou úsporu nákladů. Toto řešení je vhodné pro všechny velikosti CNC obráběcích center a umožňuje produkovat kvalitní dílce „na první pokus“. Přináší snížení zmetkovitosti a zvýšení zisku.

Rozměrová přesnost obrobků závisí na množství proměnných vstupujících do procesu obrábění, včetně nastavení délky nástroje a možného zlomení nástroje. Primo LTS monitoruje tyto proměnné automaticky, umožňuje zjištěné odchylky kompenzovat a zvýšit úspěšnost procesu obrábění.

Primo LTS je nástrojová sonda s kabelovým připojením ke stroji. Díky plně integrovanému interface je instalace velmi snadná. Sonda nevyžaduje žádné seřizování a je funkční ihned po upevnění na stůl stroje. Sonda Primo LTS je navržena pro práci v nejobtížnějším prostředí pracovního prostoru obráběcího stroje. Je odolná proti vniknutí třísek nebo chladicí emulze a eliminuje falešné spínací signály způsobené rázy nebo vibracemi. Integrovaný ofukovací systém účinně odstraňuje napadané třísky, které by mohly ovlivnit přesnost měření.

Systém Primo LTS lze snadno nainstalovat a ještě snadněji používat. Je cenově dostupným řešením pro zvýšení produktivity a ziskovosti obráběcího stroje.

Další informace najdete na stránce www.renishaw.cz/machinetool.

O společnosti Renishaw

Renishaw je jednou z předních světových společností v oboru strojírenských a vědeckých technologií, se zkušenostmi v oblasti měření a zdravotnictví. Společnost dodává výrobky a služby pro mnoho různých aplikací, od výroby proudových motorů a větrných turbín, až po stomatologii a neurochirurgii. Je také vedoucí světovou společností v oblasti aditivní výroby (známé také jako 3D tisk); ve Velké Británii je jedinou firmou vyrábějící průmyslová zařízení pro 3D tisk součástí z práškových kovů.

Renishaw Group má v současné době více než 70 zastoupení ve 33 zemích, kde pracuje přes 4000 zaměstnanců, z nichž 2 600 je zaměstnáno ve Velké Británii. Většina výzkumu, vývoje a výroby probíhá ve Velké Británii. Ve fiskálním roce končícím v červnu 2015 dosáhly prodeje společnosti Renishaw hodnoty 494,7 milionu GBP, z čehož 95% tvořil export. Největšími trhy společnosti jsou Čína, USA, Jižní Korea, Německo a Japonsko.

Dokumenty ke stažení