Přeskočit navigaci

Nové, vysoce kompaktní dotekové sondy s rádiovým přenosem přináší výhody měření pro více typů CNC obráběcích strojů

Společnost Renishaw doplňuje svoji špičkovou nabídku sond a softwaru novými systémy dotekových sond pro stroje, včetně soustruhů, kde potřeba přímé viditelnosti způsobuje problémy při optickém přenosu.

RMP40 - Vysoce kompaktní dotekové sondy s rádiovým přenosem Společnost Renishaw způsobila rozruch uvedením nových systémů dotekových sond, které používají její jedinečnou technologii rádiového přenosu signálů sondy FHSS (roztříštěné spektrum s přepínáním kmitočtu) umožňující automatické ustavení obrobku a měření během procesu u všech velikostí CNC obráběcích strojů. Nová, vysoce kompaktní sonda RMP40 je obzvlášť vhodná pro použití na víceosých a soustružnicko-frézovacích strojích, zatímco její varianta, doteková sonda RLP40, je specificky zkonstruována pro agresivnější prostředí při soustružení. Na trh se uvádí i modul pouze pro přenos, RMP40M.

Široká nabídka dotekových sond s rádiovým přenosem

Uvedené nové výrobky posilují přední celosvětovou nabídku systémů sond a snímacího softwaru společnosti Renishaw a přinášejí uživatelům řadu výhod, jako je zkrácení času vynaloženého na nastavování, snížení počtu zmetků, snížení nákladů na upínací přípravky a zlepšení kontroly procesu. Nabídka kontrolních sond s rádiovým přenosem již obsahuje mnohokrát oceněnou dotekovou sondu RMP60 a ve své třídě vedoucí vysoce přesnou sondu RMP600 s patentovanou 3D tenzometrickou technologií Rengage™ společnosti Renishaw.

Sonda RMP40 měří jen 40 mm v průměru a je 50 mm dlouhá a spojuje kompaktnost systému oceněné sondy OMP40 s optickým přenosem společnosti Renishaw s robustností a všestranností jedinečného rádiového přenosu FHSS této společnosti. Tato kombinace znamená, že RMP40 je vhodná pro všechny velikosti obráběcích strojů a zvláště pro použití na víceosých a soustružnicko-frézovacích strojích, kde nelze vždy dodržet přímou viditelnost mezi měřicí sondou a jejím optickým rozhraním.

Unikátní systém přenosu signálů sondy

Rádiový přenos FHSS u sondy RMP40 je ten stejný jedinečný, ale vyzkoušený a ověřený systém používaný u stávajících sond Renishaw RMP60 a RMP600 v tisících aplikacích na celém světě. Spolupracuje se standardním interface rádiového systému pro obráběcí stroje (RMI) a používá frekvenční pásmo 2,4 GHz, což mu umožňuje být „globálně legální“, takže výrobci a uživatelé obráběcích strojů mohou specifikovat a provozovat stejné typy sond, ať se nalézají kdekoliv. Poskytuje také nepřekonanou úroveň odolnosti a flexibility díky různosti frekvencí, protože sonda a její interface se nepřetržitě přelaďují z jednoho přenosového kanálu na druhý. Tím se eliminují pásma necitlivosti v pracovním prostředí a systém se může vyhnout rádiovému rušení; to obojí jsou běžné problémy u měřicích sond s rádiovým přenosem s pevně nastaveným kanálem a bez přelaďování.

Doteková sonda RMP40 přirozeně obsahuje patentované nastavování Trigger Logic™ společnosti Renishaw a nabídky pro výběr režimu. To umožňuje uživatelům rychle a snadno konfigurovat snímací systémy podle svých konkrétních požadavků bez nutnosti složitého rozebírání nebo přenastavení malých přepínačů.

Nová doteková sonda s rádiovým přenosem pro CNC soustruhy

Sonda RLP40 má mnoho rysů společných s dotekovou sondou RMP40; je to měřicí sonda s rádiovým přenosem pro soustruhy a RMP40M je modul pro rádiový přenos, který je vybaven standardním adaptérem M16 pro použití s osvědčenou řadou sond pro soustruhy LP2 společnosti Renishaw.
Doteková sonda RLP40 má všechny klíčové funkce a výhody sondy RMP40, ale navíc má speciální kryt, aby odolávala extrémním prostředím typickým spíše pro soustruhy a soustružnická centra. Jako všechny sondy společnosti Renishaw je utěsněna na IPX8, ale je navíc ještě chráněna těsnicím víčkem, které může uživatel udržovat a které zabraňuje poškození způsobenému třískami a štěpinami s velkou rychlostí.

Modul RMP40M také poskytuje všechny výhody systému RMP40 a umožňuje, aby byla flexibilita jeho systému rádiového přenosu FHSS aplikována na situace, kdy je zapotřebí řada LP2 dotekových sond, adaptérů a volitelných doplňků.

Retrofit stávajících obráběcích strojů

Se svou kombinací uživatelsky příjemného ovládání, robustnosti, maximální flexibility a prověřené spolehlivosti jsou sondy RMP40 a RLP40 vysoce žádoucí a všestranné doplňky do stále rostoucí skupiny měřicích sond společnosti Renishaw; přitom je lze osadit i do existujících instalací. A co je důležité pro důvěru uživatelů: Jsou podporovány osvědčenou celosvětovou sítí servisu, podpory a odborných znalostí o aplikacích.

Nabídka nástrojových sond, kontrolních sond a snímacího softwaru společnosti Renishaw se orientuje na úplný rozsah snímacích aplikací u obráběcích strojů od nastavení nástrojů a obrobků až po řízení procesu a komplexní úkoly měření dílce na obráběcím stroji, ať už u jednoduchých frézek nebo složitých víceosých obráběcích strojů.

 

Nové zprávy

Zaregistrujte se k pravidelnému odběru nových zpráv vydávaných společností Renishaw

Zprávy ke stažení

  • Tiskové zprávy:  Nove dotekove sondy s radiovym prenosem RMP40-RLP40 Tiskové zprávy: Nove dotekove sondy s radiovym prenosem RMP40-RLP40

    Společnost Renishaw způsobila rozruch uvedením nových systémů dotekových sond, které používají její jedinečnou technologii rádiového přenosu signálů sondy FHSS (roztříštěné spektrum s přepínáním kmitočtu) umožňující automatické ustavení obrobku a měření během procesu u všech velikostí CNC obráběcích strojů. Nová, vysoce kompaktní sonda RMP40 je obzvláště vhodná pro použití na víceosých a soustružnicko-frézovacích strojích, zatímco její varianta, doteková sonda RLP40, je specificky zkonstruována pro agresivnější prostředí při soustružení. Na trh uvádíme i modul pouze pro přenos, RMP40M.

    [106kB]
  • Tiskové zprávy: Nove dotekove sondy s radiovym prenosem RMP40-RLP40

    Společnost Renishaw způsobila rozruch uvedením nových systémů dotekových sond, které používají její jedinečnou technologii rádiového přenosu signálů sondy FHSS (roztříštěné spektrum s přepínáním kmitočtu) umožňující automatické ustavení obrobku a měření během procesu u všech velikostí CNC obráběcích strojů. Nová, vysoce kompaktní sonda RMP40 je obzvláště vhodná pro použití na víceosých a soustružnicko-frézovacích strojích, zatímco její varianta, doteková sonda RLP40, je specificky zkonstruována pro agresivnější prostředí při soustružení. Na trh uvádíme i modul pouze pro přenos, RMP40M.

    [44kB]

Na všechny obrázky a texty se vztahuje autorské právo společnosti Renishaw