Přeskočit navigaci

Nová lineární stupnice FASTRACK™ kombinuje vysokou přesnost, pohodlnost páskového měřítka a bezkonkurenční robustnost

Nová lineární stupnice FASTRACK

Nová lineární stupnice FASTRACK™ FASTRACK je revoluční lineární snímací stupnicový systém od společnosti Renishaw namontovaný na nosiči, který kombinuje přesnost ± 5 µm/m s robustností nerezové oceli a rychlou a snadnou instalací snímacího systému na nosič.

Stupnicový systém FASTRACK, určený pro aplikace vyžadující vysokou přesnost a snadno demontovatelnou stupnici, sestává ze dvou miniaturních, ale robustních vodítek. Ta bezpečně vedou nové nízkoprofilové stupnice Renishaw (průřez 8 x 0,2 mm) a umožňují jim volně teplotně dilatovat jejich vlastním koeficientem teplotní roztažnosti s téměř nulovou hysterezí (např. submikronová u centrálně upnuté dvoumetrové osy v celém rozsahu provozních teplot).  Pokud se měřítko poškodí, je možné ho z vodítek vytáhnout a rychle vyměnit i v místě s omezeným přístupem a snížit tak prostoj stroje.

Absolutní a inkrementální odměřování

Protože je systém FASTRACK součástí modulárního řešení, lze ho použít buď s inkrementálním měřítkem RTLC společnosti Renishaw a superkompaktní snímací hlavicí TONiC™, nebo novým lineárním absolutním snímačem RESOLUTE™ a absolutním měřítkem RTLA. V obou případech jsou snímače vybaveny pokročilou optoelektronikou poskytující rozlišení až 1 nm, nízkou chybu interpolace (SDE) a velmi nízké kolísání signálu pro plynulejší řízení rychlosti a tuhou polohovou zpětnou vazbu.

Jednoduchá instalace, jednoduchá výměna pravítka

Lineární snímací stupnicový systém FASTRACK rovněž nabízí bezkonkurenčně jednoduchou montáž.  Samolepicí vodítka jsou vybavena integrovanými, předem vyrovnanými, vymezovacími vložkami, které se po osazení na osu odstraní ručním nářadím.  Měřítko se pak nasune zlibovolného konce a upevní kpodkladu vjednom vztažném bodě kdekoliv na ose pomocí kyanoakrylátového lepidla. Při instalaci inkrementálního měřítka TONiC™ RTLC lze koncové magnety a volič referenčních značek (měřítko RTLC je vybaveno více referenčními značkami IN-TRAC™ v pravidelných odstupech) osadit přímo na FASTRACK™ a k dispozici je i šroubová svorka jako alternativa k použití lepidla.

Lineární snímací stupnice FASTRACK™ na cívceFASTRACK nabízíme v kotoučích, aby ho bylo možné „ustřihnout na míru“ vmístě instalace, což umožňuje výrobcům strojů minimalizovat jak skladovací dobu, tak dodací lhůty.  Naměření a odstřižení je jednoduché, rychlé a snadné díky dostatečným tolerancím a stolním tabulovým nůžkám (lze také zakoupit od společnosti Renishaw).  Díky této flexibilitě je nový systém ideální pro velké stroje, které se musí pro dopravu na místo instalace rozdělit na díly.  Jednoduše použijte samostatné díly systému FASTRACK a nechte stupnici pokračovat přes spoje (mezery mohou být až 25 mm). Přitom bezpečně víte, že stupnice může být instalována, odstraněna a znovu nainstalována mnohokrát podle potřeby.

Široká škála aplikací

Lineární snímací stupnicový systém FASTRACK je vhodný pro mnoho použití, např. pro stroje na výrobu plochých displejů, lineární motory s aluminiovým podkladem, výrobu fotovoltaických zařízení, pro osy vystavené potenciálnímu poškození, velké souřadnicové měřicí a jiné stroje, u kterých je zapotřebí stupnici instalovat/odstranit pro dopravu nebo jednoduše pro jakékoliv použití tam, kde musí být teplotní roztažnost stupnice nezávislá na konstrukci stroje.

Jak je tomu u všech snímačů Renishaw, má i nový systém FASTRACK podporu skutečně dobře reagující globální prodejní a podpůrné sítě.  Stejně jako snímací systémy TONiC a RESOLUTE společnosti Renishaw i FASTRACK™ vyhovuje nejnáročnějším ekologickým normám i směrnicím WEEE (odpad elektrického a elektronického zařízení) a RoHS (omezení škodlivin).

 

Celý článek

  • Tiskové zprávy:  FASTRACK™ Tiskové zprávy: FASTRACK™

    Nová lineární stupnice FASTRACK™ kombinuje vysokou přesnost, pohodlnost páskového měřítka a bezkonkurenční robustnost FASTRACK™ je revoluční systém lineární stupnice montovaný na nosiči od společnosti Renishaw, který kombinuje přesnost ±5 µm/m s robustností nerezavějící oceli a rychlou a snadnou instalací snímacího systému na nosiči.

    [94kB]

Zprávy ke stažení

  • Tiskové zprávy: FASTRACK™

    Nová lineární stupnice FASTRACK™ kombinuje vysokou přesnost, pohodlnost páskového měřítka a bezkonkurenční robustnost FASTRACK™ je revoluční systém lineární stupnice montovaný na nosiči od společnosti Renishaw, který kombinuje přesnost ±5 µm/m s robustností nerezavějící oceli a rychlou a snadnou instalací snímacího systému na nosiči.

    [33kB]
  • FASTRACK™ linear encoder scale system [gen] [557kB]