Přeskočit navigaci

MMclient

Software MMclient umožňuje použití softwaru MeasureMax na souřadnicových měřicích strojích s řídicím systémem Renishaw UCC. Tento produkt je zajímavý zejména pro uživatele, kteří si přejí modernizovat svůj stávající měřicí stroj osazením 5osého systému PH20.

Software MMclient komunikuje s aplikací UCCserver prostřednictvím standardního protokolu I++DME. Díky tomu lze sdílet sondy mezi softwarem MODUS a softwarem MeasureMax. Schema typické instalace je zobrazeno níže.

Ilustrace softwaru MMclient

V tomto případě může uživatel použít MODUS k programování a spouštění nových 5osých programů, nebo spouštět dřívější programy v prostředí MeasureMax.

*MeasureMax je registrovanou obchodní značkou společnosti Hexagon Metrology Inc

Cíle softwaru MMclient…

  • Umožnit použití měřicích programů MeasureMax na souřadnicových měřicích strojích vybavených řídícím systémem UCC s minimálními nebo žádnými změnami
  • Zachovat pro uživatele prostředí softwaru MeasureMax tak, aby zaznamenali pouze malý či žádný rozdíl
  • Podporovat všechny snímací systémy Renishaw

Software MMclient není žádným způsobem vázán se softwarem MODUS. Je to nezávislá aplikace dodávaná s hardwarovým klíčem (dongle), která poběží na jakémkoli souřadnicovém měřicím stroji vybaveném řízením UCC využívajícím software UCCserver. Se zakoupeným softwarem MODUS je dodán pouze jeden hardwarový klíč, to znamená, že na jednom hardwarovém klíči jsou licence k softwaru MODUS i MMclient. Při samostatném zakoupení je dodán hardwarový klíč, který obsahuje pouze licenci k softwaru MMclient.

Informace o souřadnicových měřicích strojích