Přeskočit navigaci

Chytré aplikace pro chytré telefony – Měření na obráběcích strojích v mobilu

úterý 30. května 2017

Společnost Renishaw, přední světový výrobce měřicí techniky, představí na veletrhu EMO Hannover 2017 (18.–23. září, hala 6, stánek B46) řadu svých aplikací pro chytré telefony určených pro podporu měřicích sond pro obráběcí stroje.

Používání mobilních zařízení – chytrých telefonů a tabletů – a aplikací pro ně se stalo běžnou součástí každodenního života. Společnost Renishaw si uvědomuje potenciál využití těchto technologií v průmyslu. Proto vyvinula řadu mobilních aplikací pro uživatele měřicích sond pro obráběcí stroje.

Aplikace GoProbe

GoProbe je technologie zabudovaná do nejmodernějších softwarových aplikací společnosti Renishaw na bázi maker. Tato technologie je navržena pro co nejjednodušší používání obrobkových i nástrojových sond Renishaw. K dispozici je množství školicích materiálů a pomůcek. Klíčem k jednoduchosti aplikace GoProbe je snadno použitelný formát. K programování cyklů není třeba více než jednořádkový příkaz. Díky tomu není vyžadována znalost strojových kódů a pokročilých programovacích metod.

Aplikace GoProbe umožňuje konfigurovat tento jednořádkový příkaz pouze několika klepnutími. Stačí jednoduše vybrat požadovaný cyklus ze zobrazené nabídky a vložit do příslušných políček požadované údaje. Aplikace vygeneruje požadovaný příkaz a zobrazí jej na obrazovce. Operátor stroje pouze opíše vygenerovaný příkaz do řídicího systému CNC obráběcího stroje. K dispozici je nápověda ve formě animací, obrázků a srozumitelného textu.

Aplikace podporuje obrobkové a nástrojové sondy, včetně nejnovější NC4, a umožňuje dokonce novým a nezkušeným uživatelům rychle si osvojit programování základních snímacích cyklů a cyklů ustavování nástrojů.

Aplikace podporuje více typů konfigurací obráběcích strojů a více typů řídicích systémů. Aplikaci je možné snadno přepnout do jiného jazyka.

Trigger Logic™

Sondy Renishaw pro obráběcí stroje jsou dodávány s několika přizpůsobitelnými nastaveními, která umožňují je nakonfigurovat pro konkrétní aplikaci. Tato metoda přizpůsobení je známá jako Trigger Logic™.

Aplikace Trigger Logic umožňuje uživatelům sond Renishaw rychleji a snáze přizpůsobit nastavení sondy konkrétním požadavkům bez nutnosti dodržování tradičních tištěných návodů. Řada obsažených nákresů a videí jasně vysvětluje proces konfigurace v případě, že požadujete další informace.

Tato aplikace je vhodná pro optické a rádiové obrobkové sondy, i nástrojové sondy. Aplikaci lze využít i k párování rádiových sond Renishaw.

Mobilní aplikace společnosti Renishaw jsou k dispozici po celém světě, nabízejí podporu ve více než 15 jazycích a jsou k dispozici zdarma (pro iOS a Android™) v obchodech App Store® a Google Play.

Ikona App Store Ikona Google Play




Aplikace společnosti Renishaw jsou k dispozici v Číně prostřednictvím obchodů Baidu a Tencent.

Android a Google Play jsou ochranné známky společnosti Google Inc.

Apple a logo Apple jsou ochranné známky společnosti Apple Inc. registrované v USA a dalších zemích. App Store je servisní známka společnosti Apple Inc. registrovaná v USA a dalších zemích.

Dokumenty ke stažení

Chcete-li získat více obrazů, videí nebo informací o společnosti Renishaw a jejích produktech, navštivte náš Media Hub.