Přeskočit navigaci

Automatizace a řízení procesu

Měřicí systém Equator™ lze snadno obsluhovat ručně, ale může být také jednoduše začleněn do automatizovaných výrobních buněk.

Použití kontrolního systému Equator v automatizovaném výrobním procesu

Hardware i software systému Equator byl od počátku navržen tak, aby byl vhodný jak pro ruční, tak pro automatizovaný provoz. Systém Equator lze instalovat do výrobních linek spolu se soustružnickými centry, obráběcími centry, bruskami a dalšími obráběcími stroji. Díky své schopnosti přepínat mezi různými měřicími programy a během několika sekund kontrolovat různé výrobky je jediný systém Equator schopen kontrolovat součásti z několika strojů začleněných ve výrobní buňce.

Integrace systému Equator do výrobních linek a buněk

Měřené díly mohou být do systému Equator spolehlivě a opakovatelně vkládány operátorem nebo pomocí manipulačního robotu. Upínání kontrolovaných dílců je zabezpečeno pomocí rychloupínacích prvků bez nutnosti vynakládat vysoké částky za specializované upínače. Upínací sestavy pro různé dílce lze měnit ručně nebo automaticky, protože základna systému Equator má 3bodové opakovatelné kinematické uložení výměnných upínacích desek. V případě potřeby lze použít dvě upínací desky se stejnými upínacími prvky. Zatímco jedna je využita v pracovním prostoru systému Equator pro měření, na druhé je ve stejném okamžiku upínán další měřený dílec.